En fin og interessant bok om ungdomshjernen og hvordan den fungerer og hvorfor ungdom ofte er som de er på forskjellige områder. Boken passer utmerket til tenåringsforeldre eller foreldre som snart får tenåringer i hus. Dette er allikevel ingen bok om oppdragelse av tenåringer, men rett og slett en bok som allikevel kan gi en forståelse for tenåringen i huset, og da tenker jeg man også er på god vei i oppdragelsen av dem.

Forståelse er ofte en elementær ting relasjoner oss mennesker imellom, og denne boken gav ihvertfall meg en litt bedre forståelse av ungdommen på både godt og vondt. Den viser bl.a. hvordan og hvorfor ungdom lærer fortere enn voksne. Boken gir også tips om å ikke konsekvent si nei til alt ungdommen ønsker å gjøre av ting man som forelder synes er litt på kanten til hva man egentlig tør å la dem gjøre. De/hjernen trenger å lære å gradere risiko. Det gjør vi ved å lære dem risikovurdering og la dem prøve ting som kan ha en viss risiko ved seg, og som boken sier så er heldigvis ikke det å ta risiko alltid dårlig. Mange som har lykkes her i verden har tatt store risikoer for å få til ting. Og som forfatteren sier så går risiko og innovasjon hånd i hånd.

Alt i alt er dette en lettlest oppfølger til den første boken hennes om hjernen: "Menneskehjernen - Farlig og fantastisk". Kommer det en tredje tro?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Jarmo LarsenEsoxLuciussveinHilde Merete GjessingEivind  VaksvikSissel ElisabethReadninggirl30Mangosaft45FriskusenSynnøve H HoelConnieGeoffreyHarald KAnne Berit GrønbechIreneleserAlice NordliLeseaaseElisabeth SveeJenny Dahl BakkenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLailaKjersti SLibris50Akima MontgomeryTorill RevheimIngeborg GMaikenIdaHelge-Mikal HartvedtAstrid PedersenHildeE .Marit HøvdeAnita S.AliceInsaneBeritBRisRosOgKlagingKaren RamsvikLillian WhitingTheaIngunn S