Ettersom jeg har begynt å følge flere av dere bokelskere, så ser jeg at mange leser flere bøker samtidig. Det virker jo slitsomt, og jeg regner med at den ene etterhvert får mer oppmerksomhet enn den/de andre?
Har man en i sofaen, en på senga og en i bilen?
Hvor mange bøker leser du akkurat nå?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Jeg leser som regel flere bøker samtidig, en lydbok og to 2 bøker, eventuelt på lesebrett. Jeg hører eller leser nesten alltid en krim/spenningsbok. Hovedprosjektet mitt er å komme gjennom de uleste bøkene jeg har i hylla (for tiden 294). Det står det hummer og kanari og jeg velger litt etter humør og leselyst. Nå holder jeg på med en diktsamling og en fra Hamsuns samlede verker. Jeg forsøker å variere sjanger, land og språk, men det blir mest skandinavisk.
Lydboken er med meg hit og dit, mens de andre bøkene blir lest på sengen. Det er viktig å få lagt seg tidlig!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Eg liker å lese mange bøker samtidig. Blir fort 4 stk.
Ein klassikar som eg (ofte) les over litt tid (gjerne 2-4 månadar), ei sakprosabok, ein roman frå samtida. Og så ei essaybok - helst om litteratur.
Det er forskjell på kva eg les på senga og kva eg les i godstolen på biblioteket mitt med eit glas vin til. Forskjellig stemning gjer at eg har lyst å lese forskjellige bøker.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har stort sett alltid lest i flere bøker samtidig. Unntaket har vært reiser pga. manglende plass i bagasjen (jeg foretrekker papirutgaver), men med de stadig bedre digitale løsningene, har dette endret seg noe. For øyeblikket leser jeg i 8-10 bøker (hvorav en sannsynligvis aldri blir ferdiglest). Bøkene får ulik oppmerksomhet, og fenger i ulik grad. Som regel er de i ulike kategorier også.

Jeg har lest de fleste av bibliotekenes litteraturpris, og holder på med to av de tre siste av disse; en i papirutgave (Kjærlighetens Antarktis av Sara Stridsberg) og en via bookbites (Når landet mørknar av Tore Kvæven). De leses med andre ord på ulike steder.

Ellers holder jeg på med to ulike novellesamlinger, ei krim-/spenningsbok (som hverken er fengende eller spennende), ei faktabok om krimlitteratur, to forskjellige barnebøker (hvorav en er min favorittavslapningsbok som jeg stadig leser omigjen - Matilda), en serie og en fantasyroman.

Favorittlesested er sofaen og senga. Hvilken bok jeg velger når, avhenger av hvor trøtt jeg er og hva jeg har mest lyst til å lese. Dersom ei av bøkene fenger mer enn de andre, får denne prioritet. Men dersom jeg kommer til et punkt der jeg enten ikke har lyst til å lese videre fordi historien går i en annen retning enn det jeg ønsker, eller fordi jeg vil reflektere over det jeg har lest, bytter jeg til en annen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Akkurat nå står det at jeg leser 4 bøker: en krim, en klassiker, en biografisk roman og en bok på italiensk. Ofte har jeg 2-3 bøker jeg leser. Det er nesten alltid en krim blant dem. Du har rett i at noen bøker får mer oppmerksomhet enn andre når man leser flere av gangen.

Hvis jeg har en bok jeg sliter med å lese, så hender det at jeg sper på med noe mer lettlest ved siden av.

Det hender også at jeg har bøker jeg leser over lang tid, litt nå og da. Boka på italiensk er en sånn bok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Stort sett liker jeg å holde på med kun én bok av gangen men om jeg leser noveller må jeg ha en roman ved siden av, liker kun å lese en novelle av gangen og får jo nesten abstinens av ikke å ha noe annet for hånden! Jeg leser av og til enklere bøker ala barnebøker på engelsk da er det også greit å veksle med en «voksenbok» ved siden av.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Selv leser/lytter jeg alltid flere bøker på en gang. Det er gjerne en blanding av romaner, noveller og essays og papirbøker, e-bøker og lydbøker.
I dag ble jeg for eksempel ferdig med Counternarratives – Stories and Novellas av John Keene, som jeg har lest i til og fra det siste året.
Kjærstads matrise – samlede essays med bonusspor av Jan Kjærstad har jeg lest litt i av og til over flere år, og er fortsatt ikke ferdig med den.
Har alltid en bok på nattbordet, en eller to lydbøker som jeg hører på nå når jeg gjør noe annet, en bok på Kindlen når jeg reiser og en stuebok. Dessuten gjerne en diktsamling som også ofte varer en stund.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Tidligere kunne jeg lese så mange som fem bøker samtidig, men dette har jeg for lengst gått bort fra, siden det rett og slett ble for mye å holde styr på. Og det var ganske vanlig, som du skriver, av noen av dem fikk mer oppmerksomhet enn andre (f-eks pga mer underholdningsverdi, spenning mm). Det var også vanlig at minst en av de 5 bøkene ble lest mer overflatisk.
Derfor har jeg satt en grense på maks to bøker samtidig, gjerne en skjønnlitterær bok og en fagbok. Langt mindre stress nå :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har 8 på lista. Må innrømme at 3 av dem er litt «fullføres kanskje ikke»
1 er lydbok når noe annet gjøres. 1 er fordi vi har den i samlesingsgruppen. 1 er fordi den ble ledig på biblioteket. 1 er fordi en nabo absolutt ville låne meg den. 1 er så tjukk at jeg må ta den i porsjoner :)
Går fint å lese flere samtidig. De må bare ikke være alt for like. Må følger jo fint flere serier på TV også.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

sveinHilde Merete GjessingEivind  VaksvikSissel ElisabethReadninggirl30Mangosaft45FriskusenSynnøve H HoelConnieGeoffreyHarald KAnne Berit GrønbechIreneleserAlice NordliLeseaaseElisabeth SveeJenny Dahl BakkenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLailaKjersti SLibris50Akima MontgomeryTorill RevheimIngeborg GMaikenIdaHelge-Mikal HartvedtAstrid PedersenHildeE .Marit HøvdeAnita S.AliceInsaneBeritBRisRosOgKlagingKaren RamsvikLillian WhitingTheaIngunn SRufsetufsaFrank Rosendahl Slettebakken