Lang vei til kommersiell romfart.
Richard Branson stiftet Virgin Galactic 2004 for å gjøre det mulig for betalende passasjerer å gjennomføre reiser i rommet innen tiårets slutt. Nylig ga selskapet beskjed om enda en forsinkelse; slike reiser blir tidligst mulig fra midten av 2023.

Denne boka gir en grundig gjennomgang av årsaken til de mange forsinkelsene, i hovedsak en vedvarende balansegang mellom effektivitet og sikkerhet. Ved siden av de tekniske utfordringene, får leseren en grundig framstilling av pionerene bak dette kommersielle romfartseksperimentet. Hovedpersonen er flygeren Mark Stucky som alltid har drømt om å bli astronaut. Hans særegne personlighet skildres av Schmidle med stor innlevelse og grundigere enn vi egentlig har behov for å vite.

Forfatteren har åpenbart gjort et solid arbeid med manus for å sikre troverdigheten. Med mindre man har spesiell interesse for romfartsindustrien og menneskene der, ble det likevel vel mange avstikkere og dødpunkter for en utålmodig leser som meg.

Boka er kvartalets bok i min amerikanske bokklubb.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa