Original roman om Norma Jeane Baker aka Marilyn Monroe. Jeg skal lese den ferdig, men måtte slutte etter ca 350 sider pga tidspress på andre bøker som må leses. Har bare lest en bok tidligere av J.C. Oates, og hun er en fascinerende forfatter og en stor menneskekjenner virker det som. Gleder meg til å ta fatt senere!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Jeg er akkurat ferdig med Blond og syntes det var en veldig god bok. J.C. Oates skriver en veldig drivende historie og du kommer veldig under huden på hovedpersonen. Kanskje ikke så bra for ihuga Marilyn-fans siden dette ikke er en biografi, men en roman basert på hennes liv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har du lest den nå? Hva syns du?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste denne for mange år siden og jeg husker boka veldig godt. Ergo den gjorde et sterkt inntrykk på meg. Man fikk virkelig medfølelse for hennes liv og skjebne. Hun ble brukt på de værste måtene og levde et hardt liv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det som er så dumt med denne boken er at folk leser den og tror det er en biografi...noe den slettes ikke er. Forfatteren har selv sagt dette. Boken er rett og slett fiksjon. Veldig løst basert på Marilyn Monroes liv. I og for seg en god bok, men forfatteren har latt fantasien få fritt innspill og det irriterer meg. Hvis en vil lese og lære om Marilyn, velg heller en bok basert på fakta, og unngå konspirasjonsteorier rundt hennes død.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er sant og det er noe man må ha i bakhodet, når man leser historien. Men siden den handler om en reell person og de store hendelsene også er reelle, så er det vanskelig og se forskjell på fakta og fiksjon. Jeg lot meg nok rive med og tok alt for god fisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nettopp. Hvis man leser boken med det i bakhodet så leser man jo boken som det den var ment å bli lest som, fiksjon, løst basert på en filmstjerne fra 40-50-60 tallet. Men så er det de som desverre ikke vet dette, og dermed sluker alt som står skrevet, og dermed får endel feilinformasjon om Marilyn Monroe. Jeg skriver dette som en hardbarka blodfan av dama.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er faktisk det viktigaste, - at du lar deg rive med av historia. Eg gjorde det same: Blond vart ei medrivande fortelijing om ein person eg hadde lese om, sett på film og i vekeblad. Etter å ha lese boka vart ho faktisk meir verkeleg enn den fiksjonen ho vart framstilt som....

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

DemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardHarald KNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.Turid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. Martol