Stor takk til Lillevi som gjorde meg oppmerksom på denne boken! Det er en fryd å sitte her i fjellheimen og lese alle sitatene med beskrivelser av blomstene som vokste i Kristin Lavransdatters verden. Boken er også lærerik, med all sin kunnskap har Undset brukt middelalderens navn på blomstene, så nå vet jeg at når hun skrev om maigull, var det mjødurt hun skildret, og at linnea ble kalt nårislegress, - den kunne jo ikke kalles linnea på den tiden! Det er nettopp Sigrid Undsets nære og omyggelige skildringer av blomster og landskap som er med på å gjøre forfatterskapet hennes så stort!
I tillegg er denne boken en kortversjon av hele trilogien, skrevet av Tordis Ørjasæter i et sobert Undset-aktig språk, og det var veldig fint å på denne måten få en snartur inn i historien om hele livet til Kristin Lavransdatter.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Vigdis VoldGroEileen BørresenHilde H HelsethFarfallelittymseHarald KHild HasselKine Selbekk OttersenBjørg Marit TinholtIngunnJConnieHanne Kvernmo RyeAnne ØverkilLisbeth Kingsrud KvistenmgemoiraTine SundalAnn ChristinVibekeWenche BrohaugHeidi HoltanChristinaBenedikteEllen E. MartolBente Aimee BorrenAnn Marlen EngerBård StøreNils PharoTheaTanteMamieBjørg L.SolBeathe SolbergEvaMarianne  SkageLilleviTonjeMartaifartaReadninggirl20