Lillivi, jeg kikket i dine sykepleiebøker.

Fra før hadde jeg Lærebok for sykepleiere (Rikke Nissen). Ikke bøkene om Rikke Nissen eller om Cathinka Guldberg av Gry Espedal.
Sistnevnte fikk jeg ikke tak i - men Cathinka Guldberg av Clara Thue Ebbell, fra 1940 fikk jeg tak i hos Stavanger Antikvariat.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Diakonissehuset sykepleiemuseum i Oslo selger biografiene om Cathinka Guldberg (Gry Espedal og Berit Hovland) og Rikke Nissen (Kitt Austgard og Berit Hovland).
Men om de sender vet jeg ikke. Det er et forsøk verdt.
Lykke til!

Heldige deg som fikk tak i "Pusteboka"! Jeg var en gang så dum å bytte bort mitt eksemplar. Har prøvd å få tak i den flere ganger, uten hell.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Prøv å søke på Pusteboka hver gang du er på nettet. En dag vil du få napp :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har fått tilbakemelding at boken Cathinka Guldberg av Gry Espedal er sendt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så flott - en god bok!
Jeg har også hatt en privat omvisning på sykepleiemuseet på Lovisenberg. Svært interessant. Mye historie her som burde ha vært bedre kjent.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hjertelig takk. Våren 2002 var jeg i Oslo som en del av en gruppe fra Høgskolen Stord/Haugesund. Diakonissehuset sykepleiemuseum var ikke på programmet. Tok en telefon og ble fortalt at jeg måtte bestille time, Diakonissen hørte hvor skuffet jeg ble og sa spontant at ok hun bare var ikledd i jeans og jeg bekreftet at det var jeg også. Deretter bekreftet at det kunne la seg gjøre.
Stor var gleden hos meg og jeg fikk omvisning helt alene. Det hun som gjorde meg oppmerksom på at Lærebok for sykepleiere av Rikke Nissen var i salg (hun hadde oversatt originalen fra gotisk skrift til bokmål). Sitter her og mimrer for hun utfylte Høgskolens sykepleiehistorie på et levende vis og som sitter den dag i dag. Mye av det hun fortalte stod ikke i sykepleie-historieboken.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Hege H.siljehusmorTheaflaTore HalsaEllen E. MartolTone SundlandConnieOda Marie HMarianne  SkageBjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KLene AndresenIngeborg GAudhildLailaJulie StensethChristofer GabrielsenAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandAlice NordliTine VictoriaAvaTor-Arne JensenHanne Kvernmo RyeRisRosOgKlagingJarmo LarsenFrode Øglænd  MalminGroSolEli HagelundAud Merete RambølBeate KristinNtotheaHilde Merete GjessingPilarisKjersti