Jeg har fått telle opp antall bøker siden vi er halvvis i året. Jeg har faktisk fått lese 102 bøker, og min favoritt så langt er Linn Ullmann med Jente 1983, den var lett å lese, språket var nydelig. Har du fått lest mer eller mindre i år og har du en favoritt eller flere favoritter som stikker seg ut?Jeg har fått lest en del mer og hørt mye lydbok og derfor har blitt en god del.

Denne helgen leser jeg Jane Austen Stolthet og fordommer og Summer av Ali Smith. Jeg har lest stolthet og fordommer før, men i mindre versjoner og forkortet.

Hva leser du denne helgen?

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Vel helgen er egentlig over, men i går hentet jeg i posten

"Cathinka Guldberg : banebryter : den norske diakonisses mor av Clara Thue Ebbell, 1940". Har planer om å lese den snart.
I tillegg fikk jeg også Pusteboka av Berit Østberg
Rikke Nissen : i kamp og kjærlighet : Norges første sykepleielærer av Kitt Austgard

Alle de tre bøkene kjøpte jeg på Bookis.

PS! Det var 2 bøker jeg fikk kjøpt på Bookis + Stavanger Antikvariat

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hørtes kjekt, ønsker deg en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lillivi, jeg kikket i dine sykepleiebøker.

Fra før hadde jeg Lærebok for sykepleiere (Rikke Nissen). Ikke bøkene om Rikke Nissen eller om Cathinka Guldberg av Gry Espedal.
Sistnevnte fikk jeg ikke tak i - men Cathinka Guldberg av Clara Thue Ebbell, fra 1940 fikk jeg tak i hos Stavanger Antikvariat.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Diakonissehuset sykepleiemuseum i Oslo selger biografiene om Cathinka Guldberg (Gry Espedal og Berit Hovland) og Rikke Nissen (Kitt Austgard og Berit Hovland).
Men om de sender vet jeg ikke. Det er et forsøk verdt.
Lykke til!

Heldige deg som fikk tak i "Pusteboka"! Jeg var en gang så dum å bytte bort mitt eksemplar. Har prøvd å få tak i den flere ganger, uten hell.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Prøv å søke på Pusteboka hver gang du er på nettet. En dag vil du få napp :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har fått tilbakemelding at boken Cathinka Guldberg av Gry Espedal er sendt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så flott - en god bok!
Jeg har også hatt en privat omvisning på sykepleiemuseet på Lovisenberg. Svært interessant. Mye historie her som burde ha vært bedre kjent.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hjertelig takk. Våren 2002 var jeg i Oslo som en del av en gruppe fra Høgskolen Stord/Haugesund. Diakonissehuset sykepleiemuseum var ikke på programmet. Tok en telefon og ble fortalt at jeg måtte bestille time, Diakonissen hørte hvor skuffet jeg ble og sa spontant at ok hun bare var ikledd i jeans og jeg bekreftet at det var jeg også. Deretter bekreftet at det kunne la seg gjøre.
Stor var gleden hos meg og jeg fikk omvisning helt alene. Det hun som gjorde meg oppmerksom på at Lærebok for sykepleiere av Rikke Nissen var i salg (hun hadde oversatt originalen fra gotisk skrift til bokmål). Sitter her og mimrer for hun utfylte Høgskolens sykepleiehistorie på et levende vis og som sitter den dag i dag. Mye av det hun fortalte stod ikke i sykepleie-historieboken.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helgen har det blitt lesing,men mest rydding på loftet. Samler på alt for mye.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjekt med lesning, så bra at du får ryddet. Ja det er helt sant det du skriver. Håper du har en god uke :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi, min yngste og jeg, har hatt noen feriedager etter siste skoledag. Deilig, men i dag rydder jeg kjøkkenskap fordi jeg skal bytte kjøkken, til et annet brukt kjøkken. Det har blitt mye tid til lesing også, ferdig med "Russland 1917" av Per Egil Hegge, ferdig med "Den usynlige muren" av Harry Bernstein, som er fra før og etter første verdenskrig og handler om oppveksten i en av Lancashires industribyer på den tiden. Forfatteren debuterte med denne da han var 96 år, og den er forfriskende ærlig og fordomsfri, på et nivå, på et annet nivå skildrer den fordommer i fleng mellom naboer. Jeg liker den kjempegodt. Så ble det Michel Houellebecq og "tilintetgjøre" som sikkert er den beste litterære opplevelsen av disse tre, hvis jeg må sammenlikne. Det er litt som å lese Dag Solstad, fordi de begge bringer frem nye måter å betrakte verden på på en litt gammelmodig måte. Mens Bernstein viser oss at relasjoner og naboskap trumfer fordommer, også i mellomkrigstiden og i de aller fattigste strøkene. Eller kanskje nettopp der. Jeg blir både glad og optimistisk når jeg leser disse bøkene, men er knapt halvveis i Houellebecq, så det kan vel snu. Han skriver for eksempel at middelklassen forsvinner, og da er vi straks hjemme hos Lenin og Marx igjen. Så spørsmålet må bli; får Marx rett til slutt, allikevel, selv om han ikke så for seg fremveksten av middelklassen? Ikke en veldig hyggelig tanke, men det er ingen hyggelig dag heller, etter at nyhetene om skytingen ved London pub nådde frem hit til hyttelivet, litt forsinket.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjekt med feriedager. Greit md å å ryddet, spennende med kjøkkenbytte. Spennende det du leser. Håper du har en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser de samme bøkene som forrige helg; Det vokser et tre i Brooklyn, og Økonomi forklart for min datter. I løpet av uka har jeg lest en krim: Stormen, av Frode Granhus. Boka kom ut for flere år siden, og den har nok kommet opp som forslag ett eller annet sted. Terningkast 5. Denne helgen er jeg så heldig å få tilbringe et par dager med barnebarna, og det er herlig! Ønsker alle en fin sommerhelg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Herlig å lese og tilbringe tid med familie, ønsker deg en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

RisRosOgKlagingOdd HebækTone Maria JonassenTanteMamieJohn LarsenIdaSynnøve H HoelPilarisKjerstiReadninggirl20Hild HasselHarald KsiljehusmorMorten BolstadKjersti SVigdis VoldGroEileen BørresenHilde H HelsethFarfallelittymseKine Selbekk OttersenBjørg Marit TinholtIngunnJConnieHanne Kvernmo RyeAnne ØverkilLisbeth Kingsrud KvistenmgemoiraTine SundalAnn ChristinVibekeWenche BrohaugHeidi HoltanChristinaBenedikteEllen E. MartolBente Aimee BorrenAnn Marlen EngerBård Støre