Helgen før 17 mai er rundt hjørne, ser dere frem til å feire 17 mai etter to år med ikke ordentlig feiring? Jeg ser veldig fram til å se tog og kunne feire sammen med flere folk også, det tror jeg blir veldig bra.

Jeg har hatt fri onsdag til fredag som siste feriedager jeg har krav på i år. Derfor har jeg handlet en del bøker to bøker av Ali Smith i sin årstid serie. Jeg har allerede lest vinter og likte den ganske godt. Begge er på engelsk så spent på om det blir vanskelig språk. I tillegg kjøpte en fin bok av Katherine Arden som også er på engelsk, veldig spent på denne også. Jeg lånte meg også noe bøker og jeg har også utsortert bøker jeg hadde i egen samling i telefonkiosk som jeg har lest, men ikke tenkt å lese igjen. Det er veldig fint opplegg, man kan legge opp, ta noen selv også, men det gjorde jeg ikke.

Hva leser dere denne helgen?

Ønsker alle en god helg og 17 mai når den tiden kommer :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Denne helgen holder jeg enda på med novellesamlingen»Karavane» det er mesterlige noveller og jeg prøver å lese en hver dag. Av romaner leser jeg «Misforståelse i Moskva» av Simone de Beauvoir, det er en kortroman eller lang novelle, liker den veldig godt. Den andre jeg har liggende på vent er også en kortroman «Hvordan jeg ble nonne» av Cesar Aira, en argentinsk forfatter.
Jeg har ingen store 17.mai planer utenom frokost med noen venner og barnetoget på NRK.
Ha en god søndags kveld og en hyggelig nasjonaldag, hipp hipp hurra!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det blir nok ikke barnetog for min del, men sønnen min er russ i år, så russetoget skal jeg få med meg! Jeg har invitert foreldrene mine og ei søster til å bli med. Så tar vi middag og kake på verandaen hos meg.
I hælja jobber jeg netter, så jeg leser ikke mye, men det blir alltids noen kapitler. Leser Harpesang av Levi Henriksen. Dette er første bok jeg leser av han og jeg kjenner at jeg virkelig koser meg. Han skriver godt og samtidig er det ei fin historie han forteller. Jeg liker denne type bøker; de som handler om mennesker og ders liv og relasjoner. Kommer nok til å lese mer fra denne forfatteren.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kjekt med russetog og være med foreldre og søster. Kjekt med en god bok og noen kapitler. Håper du får en god jobbhelg og håper du får en fin 17 mai :).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja! Jeg gleder meg til å feire 17. mai igjen etter to års nedstengning. Dagen i år får også ekstra tyngde på grunn av krigen i Ukraina synes jeg. Jeg har fått to barnebarn siden sist vi feiret 17. mai skikkelig, så det blir veldig stas :)

Ali Smith.. der har jeg satt opp "Sommer" på ønskelista. Leste "Høst", og likte den bare sånn passe. Men, prøver videre.

På lydbok hører jeg på Familieleksikon, av Natalia Ginzburg. Jeg har kommet ca 1/3 inn i boka, og det er vanskelig å beskrive den (og forfatteren) med få ord. Så langt er den intet mindre enn fantastisk.

Inspirert av Monica Carlsen driver jeg og jobber meg i gjennom italiensk bok nr. 2, Short stories in italian, av diverse kjente forfattere. Jeg øver meg på å lese italiensk, og på å lese høyt, og jeg prøver å praktisere mengdetrening framfor å nødvendigvis forstå alt jeg leser.

Så har jeg såvidt kommet i gang med Hobbiten, av J.R.R. Tolkien. Har sett filmen, men aldri lest boka.

Ønsker alle en fin helg, og en riktig god 17. mai!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Så utrolig kjekt med både feiringen og barnebarn, gratulerer så masse. Jeg har lest av Ali Smith vinter og likte den veldig godt, jeg skal nå prøve meg på vår og sommer bøkene hennes. Kjekt med en god lydbok, er oppleseren også dyktig som leser? Kjekt med å lese et annet språk. Hobbiten er fin synes jeg. Håper du har god helg og god 17 mai :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Harde dager i lagmannsretten, så det blir så som så med lesingen nå. Men noe blir det åkke som! Har kommet 3/4 del gjennom boka Svøm Med De Som Drukner av Lars Mytting. Det skal mye til om jeg ikke gir boka en sekser på terningen! Hva som kommer etter denne er foreløpig uvisst., dog tenker jeg ikke krim. Fins så mye bra i bokverdenen at en moderne klassiker kan være det som får meg framover.

Kos dere litterært med hva dere velger å lese både denne helga og 17. mai :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Svøm med de som drukner er nydelig bok, skjønner godt at du liker den svært godt. Håper du får god helg og god 17 mai :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her blir det stille og rolig feiring med god mat og drikke.

I dag leste jeg ut The Sentence av Louise Erdrich. En veldig god og leseverdig roman.
Erdrich har fått en rekke priser, bla National Book Award for Fiction 2012 for The Round House, Pulitzerprisen 2021 for The Night Watchman og denne er på kortlisten til Women's Prize for Fiction 2022.

På Kindlen har jeg The Bread the Devil Knead av den trinidadisk forfatteren Lisa Allen-Agostini. Romanen handler om den snart førti år gamle Alethea Lopez, som kommer fra fattige kår. Hun har jobbet seg opp, og er sånn sett selvstendig, men har alltid rotet seg borti helt feil menn og er nå samboer med den voldelige Leo på femte året.
Trinidadisk engelsk er temmelig spesielt, litt som pidginengelsk, men jeg kom raskt inn i det. Kommer nok til å lese flere bøker av henne.

I italienskprosjektet fortsetter jeg med L'arte della gioia / Gledens kunst av Goliarda Sapienza.

På øret skal jeg begynne på en bok jeg ramlet over helt tilfeldig, og som jeg gleder meg stort til, nemlig selvbiografien The History of Bones: A Memoir av John Lurie. Det er forfatteren selv som leser.
Er ikke ofte jeg leser biografier, men Lurie er en kunstner jeg alltid har hatt stor sans for. Han er jazzmusiker, komponist, kunstmaler og skuespiller, og har spilte i bla Blue in the Face av Wayne Wang and Paul Auster og Jim Jarmush-filmene Stranger Than Paradise og Down by Law, sistnevnte sammen med bla Tom Waitz og Roberto Benigni. Lurie lagde også soundtracket til filmen Get Shorty.

For de som har HBO og er nysgjerrige, er han å se i TV-serien Painting with John. Linker til en Aftenposten-anmeldelse av serien som Erlend Loe skrev i februar 2021.

Ønsker alle en fin 17. mai og en god helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Din 17 mai blir nok også veldig bra. Kjekt med gode forfattere som har mottatt anerkjennelse for sitt arbeid. Spennede med litt ulike forfatter og til og med et fremmedspråk. Håper du har en god helg og god 17 mai :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

JoannReidun Anette AugustinEirin EftevandTor VinterMarit HåverstadMorten MüllerLailaHarald KIdaEllen E. MartolIrene KnudsenEvaTone Maria JonassenLilleviWencheLisbeth Kingsrud KvistenTorill Elisabeth RevheimHeleneritaolineTone HJenny Dahl BakkenTanteMamieDolly DuckKikkan HaugenReidun GranbergAnn EkerhovdMonaBLJanne BrovoldJarmo LarsenIngvild RosslundBritt ÅseIngunn StuhamreStian DalbergBjørg L.Mangosaft45LesevimsaErlend Rødal VikhagenUltimeciaFindus