Mange mener vi blir fratatt en fridag for arbeiderne siden 1 mai er søndag, men men kalenderen kan vi vel ikke styre. Jeg er på siste ferie uke og neste uke er full rulle igjen. Jeg har lånt meg tre bøker på biblå i dag. Jeg er litt usikker på hva jeg skal lese nå til helgen, får se hva blir til.

Hva leser dere denne helgen?

Ønsker alle en god helg.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Det har ikke blitt noe særlig lesing denne helgen. Jeg har vært på reisefot etter en lang ferie, og har nå kommet hjem. Jeg har begynt å høre på Natalia Ginzburg sin bok, Familieleksikon, og er ca en time inn i boka. Den er så langt utrolig bra. Håper alle har en fin helg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Håper du har hatt en fin ferie og kjekt å høre på lydbok. Ønsker deg en fin søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kos deg med siste feriehelg... du finner nok en bok du vil starte på!
Jeg leste ut «Alltid en ny dag» av Henri Troyat i dag tidlig. Jeg har kost meg med den så jeg fortsetter med bind 2 «Amélie». Har vært og lånt den nå. I mens bibliotekaren gikk for å hente den på magasinet tittet jeg gjennom trallen med innleverte bøker og der fant jeg José Saramago «Elefantens reise» så jeg lånte den samtidig og har begynt med den. Umiskjennelig Saramago'sk! Krever høy konsentrert lesing men jeg liker starten veldig godt.
Ha en alle tiders lesehelg men sett av tid til å nyte våren også.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Her er ganske dårlig vær og dermed kan jeg lese med god samvittighet, hele dagen om jeg vil. Men det gjør jeg aldri. Jeg har kommet halvveis i "spenningsboken" Den nye fisken, av Simen Sætre og Kjetil Østli. Det er en engasjerende bok, både respektfull og kritisk og litt ironisk på samme tid. Jeg har vokst opp midt i dette industrieventyret, og visste at det var mye prøving og feiling, og penger i massevis, så mye at det var vanskelig, men mulig, å sose dem bort. Det er ikke økonomien som er forfatternes agenda, men konsekvensene for miljøet, andre arter i sjøen, ikke minst villaksen. Her i dette landet, hvor vi hater de synlige vindmøllene, har vi ikke hatt mye omsorg for livet i sjøen. Denne industrien har vel også vært mindre regulert enn mye annet, og har gitt arbeidsplasser langs kysten, i Stortingets haller og i Japan osv. Så da så.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hvis været er dårlig er ekstra greit å ha noen bøker og bruke sin tid på. Spennende å lese om noen selv gjerne var oppvokst i. Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Håper du har hatt en fin ferie, Readninggirl. Og nei, kalenderen er som den er :-)

Denne helgen skal jeg lese Tomb of Sand av Gitañjali ÔSri, som er kortlistet til den internasjonale Bookerprisen 2022.

På Kindlen har jeg Til Dancing Boy av Sara Johnsen, månedens bok i den dystoptiske lesesirkelen her på Bokelskere.

På øret blir det italiensk, Il giorno della civetta / Uglens dag av Leonardo Sciascia, en krimbok om den sicilianske mafiaen.

God helg, alle sammen!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Spennende med bokpris vinner, og dystopiske bøker, mye variasjon nok en gang. Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hadde satt pris på en ekstra fridag jeg også, jo mer fritid, jo mer lesing det blir!

Jeg ble raskt ferdig med Norwegian Wood av Hurakami i forrige uke, og har nå begynt rett på 1Q84. Har bare lest 150 sider til nå, men den virker veldig lovende. Skrivemetoden er så bra at jeg ikke merker at jeg leser så mange sider om gangen, er virkelig fornøyd med å ha snublet over denne gode forfatteren. Tror det er en veldig bra triologi.

God helg alle sammen!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg håper Murakami får Nobels litteraturpris! Fantastisk forfatter!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Overrasker meg at han ikke enda har fått den!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig! Han er blitt nominert flere ganger, men ikke fått den… rart!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja lesing ble ikke så mye i dag, har vært på kino tidligere i dag og sett Downtown Abbey, men fått låne meg noe med hjem før kinoen. Spennende kjekt med trilogi, mye å se frem til.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

AgurHanne Kvernmo RyeNinaTone Maria JonassenAnne-Stine Ruud HusevågHarald KRonnyGodemineJakob SæthreHeidi BLailaingar hJohn LarsenOddvarGReidun Anette AugustinBerit B LieEllen E. MartolEgil StangelandAnne Lise JohannessenJarmo LarsenReadninggirl20Tone HTorSynnøve H HoelPilarisKjerstiritaolineMarianne  SkageSverreSilje HvalstadCarine OlsrødEirik RøkkumGroEivind  VaksvikLeseaaseJan Erik OlsenkriraMonaBLKjell PHilde H HelsethBerit R