Jeg er i andre ferie uke og har fortsatt en uke igjen som er fint. Jeg liker å kunne planlegge akkurat det som passer meg. Jeg har fått lest ganske mye i denne ferien, faktisk 14 bøker en av dem hadde jeg bare 222 sider igjen da. Nå har begynt å lese Da vi forlot Cuba i går kveld, har bare rundt 100 sider igjen av Chanel Cleeton, jeg liker så langt ganske godt. Synes den er nervepirrende og spennende på mange måter. Været er også nydelig før helgestart.

Jeg lurer på om noen av dere har noen gode fantasy bøker å anbefale her i tråden?

Hva leser du i helgen?

Ønsker alle en nydelig helg :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Om du ikke allerede har lest Odinsbarn, Råta og Evna, så vil jeg anbefale denne norske forfatteren, Siri Pettersen. Denne triologien fikk i alle fall fart på fantasien og gav meg spektakulære bilder i hodet :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for tips, disse har jeg faktisk lest, og synes de var veldig gode :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser bare en bok nå, og det er "Ordensforstyrrelse" forfattet av Richard Yates. Det er en riktig god bok, som handler om en tilsynelatende vellykket mann som drikker seg til et sammenbrudd, blir innlagt og så prøver å finne livet sitt igjen, men ikke helt uten alkohol. Så langt har jeg kommet nå, og har en sterk mistanke om at dette ikke ender godt. Det er ikke lett å bli edru. Nr jeg er ferdig med denne, har jeg vel to bøker til, Anne Applebaum og "Rød sult. Stalins krig mot Ukraina" og "1000 års gleder og sorger", som er skrevet av en kinesisk kunstner i eksil; Ai Weiwei, som også var sønn av en kontrarevolusjonær, ifølge kommunistene, og dermed har vært forvist tidligere. Vi må vel innrømme at det er greit å være norsk. God helg til alle!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hm mye spennende du leser eller skal lese. Håper du får en god lesehelg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser ikke noe særlig fantasy, så har dessverre ingen anbefalinger til deg.

Ble i går ferdig med Grey Bees av ukraineren Andrej Kurkov. Fantastisk fin roman! Har lest to bøker av ham tidligere – Døden og Pingvinen og Venn av avdøde – som var helt ok, men denne går begge en høy gang. Ga den en veldig sterk femmer på terningen.

På øret har jeg så vidt kommet i gang med The echo chamber av John Boyne, som skal være en satirisk roman. Har likt det jeg har lest av ham før veldig godt, så har store forventninger til denne.

Har også begynt på månedens bok i bokelskeres dystoptiske lesesirkel, Til Dancing Boy av Sara Johnsen, men ikke kommet så langt at jeg har gjort meg opp en mening om den foreløpig.

I italienskprosjektet fortsetter jeg med monologen Novecento av Alessandro Baricco, og den er akkurat like fin som jeg husker den fra jeg leste den for flere år siden.

Ønsker alle en riktig god helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kjekt med fine romaner. Spennende det det du skriver om. Håper du får en god lesehelg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var meget imponerende med så mange bøker! Fantasy har jeg ikke så mange anbefalinger... Liker Stephen King, om noen av bøkene hans kanskje gjelder som fantasy?
I ferien fikk jeg lest Kjærlighet av Hanne Ørstavik, den var veldig bra, leste den i ett sett, er veldig positivt overrasket. Holder nå på med Norwegian Wood av Murakami, og den er også en vakker perle, tror jeg blir å lese mye av han fremover!
God helg alle!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Takk for det. Ja kanskje noen av hans bøker er fantasy. Kjekt med gode overraskelser og nye forfatter oppdagelse.

Håper du får en god lesehelg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så mange bøker du har fått lest, Readinggirl20! Jeg har akkurat blitt ferdig med Markens grøde, av Hamsun, i det den siste uka av ferien min starter. En klassiker, og en veldig kjent, norsk roman. Jeg likte den godt. Jeg leser også litt videre i Sherlock Holmes' bedrifter, av Arthur Conan Doyle, én historie om dagen. Artig lesing. Nå skal jeg starte på den siste krimboka jeg tok med meg på turen, Ni liv, av Emelie Schepp. Har lest alle tidligere bøker i denne serien, og det pleier å være spennende krim med god trøkk.

Håper alle bokelskere får en fin helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Kjekt med klassiker. Artig med de historiene som varer litt. Håper du får en god lesehelg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jammen har du fått lest mye...det blir jo en bok pr. dag! Jeg derimot har kun lest én bok i påsken, krimmen «Uglens dag» av Sciascia,
I dag begynte jeg på Henri Troyat «Alltid en ny dag» som er første bok i en serie på 5 bøker. Denne skrev han i 1953 så han er jo ikke nåtidsforfatter. Det var min søster som tipset meg om forfatterskapet hans ( jeg har jo hørt om ham: «Min fars hus»...) hun leser på fransk mens jeg må ty til norsk oversettelse.
Her har det vært så varmt at jeg nesten har lyst til å klage, haha, men nå skal det visst bli kjøligere men fint vær, passer bra!
Ha en fin lesehelg, alle!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hva syntes du om Uglens dag av Sciasci, Tante Mamie?

Spør fordi jeg leste den for snart ti år sider, og har planer om snart å prøve meg på originalen, Il giorno della civetta.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes den beskriver mafiaen godt, viste hvor vanskelig den er å trenge inn i og få noen dømt. Gode personskildringer og skarpt observert men noen partier var vanskelig å forstå da man må ha kjennskap til Italiensk historie og samfunn. Jeg burde nok ha anstrengt meg litt mer for å få dette med meg og om det gnager i meg får jeg lese den om igjen senere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for kjapt og godt svar, TanteMamie. Nå rykket den straks lenger opp på skal lese-listen :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bare hyggelig det Monica Carlsen :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Noterer meg denne! Hørtes interessant ut.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En bok er bedre enn ingen pleier jeg å si. Wow fem bøker i serie, det kan være gøy da. Ha en fin lesehelg du også :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Elisabeth SveeHeidiHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit Grønbech