har gjennomgått mye vanskelig på privaten i det siste, og kjenner at jeg virkelig trenger en bok som ikke er så tung. Vil helst unngå drap, seksuelle overgrep, omsorgssvikt... Ja dere skjønner. Jeg har lest mye bøker med krigen som midtpunkt også i det siste, og kjenner at det orker jeg ikke mer av på en stund. Det jeg er ute etter er kanskje en feel good bok, men jeg syns ofte at de feel good bøkene jeg ramler over blir litt platt og intetsigende. Feel good bøker jeg har likt er f. Eks burmatriologien til Jan phillip sender. Bøker som får en til å tenke litt, og som føles bra å lese. Er det noen som har gode tips å komme med til meg? Blir glad for alt av tips her altså.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Den utrolige reisen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må det være skjønnlitteratur?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjenner meg igjen i behovet for kun å lese lettere litteratur/feelgood i perioder.

Jeg vil foreslå Den trettende fortellingen, av Diane Settlefield, som jeg i sin tid ga terningkast 6.

Andre bøker kan være (i tilfeldig rekkefølge) :
Vita Brevis, av Jostein Gaarder - Fin stemning
Folk med angst, av Fredrik Backman - Herlig galskap og hjertevarm
Elanor Oliphant har det helt fint, av Gail Honeyman - Hverdagslig, hjertevarm
Miraklene i Santa Fico, av D.L. Smith - Bare nydelig
De hengte revenes skog, av Arto Paasilinna - Helsprø og morsom
(kan anbefale flere av hans bøker)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Trist å høre at du har det vanskelig. Jeg vil anbefale deg å lese, Arthur Peppers makeløse reiser av Phaedra Patrick, Den spiselige kvinnen av Margaret Atwood og Tuedays with Morrie av Mitch Alborn . Håper du finner noe du liker å lese :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ikke lest noe av Jan Phillip Sender, men den første boka jeg tenkte på som en feel good-bok med mening er En uvanlig leser av Alan Bennett. Det er en fornøyelig historie om dronning Elisabeth som en dag besøker en bokbuss og gjennomgår en fullstendig forvandling når hun oppdager bøkenes verden. Hvis du har sansen for britisk humor, bør du prøve denne.

Ellers ser jeg du har fått mange gode forslag her inne. I likhet med Lillevi, vil også jeg anbefale "Med livet foran seg" og "Olive Kitteridge".

Jeg håper du finner noen bøker som faller i smak blant forslagene du har fått, og ønsker deg en riktig god påske!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg vil anbefale Svindel og multelikør av Catharina Ingelman. Det er en leken, lett og god historie om de som kanskje samfunnet ikke lenger regner med. Den er også full av små humoristiske øyeblikk og refleksjoner over livet. Jeg leste den på en opptreningsinstitusjon der jeg arbeidet som terapeut. Av alle bøker på biblioteket, ble denne absolutt mest lest av pasientene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg vet jo ikke hva du har lest, men her er noen forslag jeg synes passer til beskrivelsen din (Jan Phillip Sender kjenner jeg ikke). Disse har varme og humor og er lette å lese uten å være overflatiske. Rekkefølgen er tilfeldig.
- Med livet foran seg av Emilie Ajar
- Der krepsene synger av Delia Owens
- Olive Kitteridge av Elisabeth Stout
- Stiklingen av Audur Ava Olafsdottir. Hun har flere gode. Også Arr likte jeg godt.

Ellers er alltid Tove Janssons bøker gode å ty til, både for voksne og barn, for eksempel Trollvinter og Farlig midtsommer.

Håper du finner deg noen gode bøker og velkommen hit!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg tenkte også på Stiklingen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har begynt med ei bok som har fått mye god omtale: Å vanne blomster om kvelden, som tegner veldig bra. Jeg har ikke kommet særlig langt ennå altså, men stemningen ligner veldig på Burmatrilogien, og så langt liker jeg den veldig godt. Kanskje denne kan være noe for deg?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

DEn er ikke veldig mørk, men hvis bøker med omsorgssvikt og triste livshendelser skal unngås, så er dette kanskje ikke boken. Det er en mørk feel-good.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, nå er jeg ferdig med den, og har sett at det er mye sorg her.. Fin var den likevel, syns jeg, men mulig Sorolille kanskje kan ha den litt på vent. God påske!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Per Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit RgretemorAnn Christin