Klar for å komme med nye forslag snart?

Neste kategori er: Nyere verdenslitteratur (Nv) utgitt etter 1975

Hver deltaker kan foreslå én - 1 - bok.

Bare de som er registrert (jfr. hovedtråden) kan foreslå og velge bok
(kommer en ny valgtråd etter forslagsfristens utløp)
men alle kan delta i diskusjonen under felleslesingen.

Begrunn gjerne forslaget, og helst med lenke til boka.

Forslagsfrist:
Søndag 27. januar 2022

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Da foreslår jeg en bok jeg har på min leseliste, Becks siste sommer av Benedict Wells.
Jeg vet ikke så mye om denne boken, men forfatterens andre bok, Ut av ensomheten, var gripende. Gleder meg derfor til denne, som også var debutboken.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg foreslår denne gangen en bok av en av mine yndlingsforfattere, nemlig Joyce Carol Oates. (Flere andre her inne har også ytret hyllest til henne.) Foreløpig har jeg til gode å lese boka «Mitt liv som rotte», så jeg foreslår denne. Raseproblematikken i USA er sentral i handlingen. Her reises også spørsmål om familieloyalitet opp imot søken etter egen identitet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hei

Jeg vil gjerne lese "Paradis" av Abdulrazak Gurnah og håper du blir med å lese denne :)

I følge Nrk er «Paradis» er en av årets mest spennende romaner. "Nobelprisvinner Abdulrazak Gurnahs gjennombruddsroman «Paradis» fra 1994 ligner ikke på noe annet du har lest i år"

I følge Dagbladet tar nobelprisvinneren leserne med på en reise som bugner av myter og overtro, inn i det koloniserte Øst-Afrika. Romanen har også vært nominert til Booker-prisen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Mitt forslag er den ungarske forfatteren László Krasznahorkais prisbelønte roman Baron Wenckheim vender hjem. Den beskrives som et mesterverk, og har gode anmeldelser.
Den er satirisk, intellektuelt og hysterisk morsomt. Tittelen skal være dekkende for handlingen, der den navngitte baronen vender tilbake til Ungarn etter mange år i Argentina. Boken er lang, og tegnsettingen er minimalistisk - men den skal være verdt det. Forfatteren nevnes blant nobelpriskandidatene og skal etter sigende være vår tids Dostojevskij. Intet mindre.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Heia!
Trur eg satsar på å prøve meg igjen…
Gjer det enkelt for meg sjølv og mitt forslag blir då: skriv lenkebeskrivelse her «Amerikansk jord» av Jeanine Cummins.
Ei bok som har fått mange gode kritikkar- Skal vere både intenst drivande og medrivande -ei gripande bok med godt språk.

Eg har nettopp fått boka i hus og ser fram til å lese den -enten åleine eller helst saman med fleire.
«Amerikansk jord er en intenst gripende roman om en mor og et barn på flukt - om sorgen over de som er borte, og om hvor langt vi er villige til å gå for å redde dem vi er glad i. Og samtidig er den en ulidelig spennende katt-og-mus-fortelling som ikke slipper taket i deg.»

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg foreslår Baudolino av Umberto Eco. Jeg har ikke lest noe av denne Italienske forfatteren tidligere. I tillegg til å være forfatter, er han filosof, og det tenker jeg kan gi en god fortelling ispedd interessante/artige betraktninger.

Fra Wikipedia:
«Eco var kjent for sin allsidighet og formidlingsglede; han arbeidet som professor i semiotikk (tegnlære) ved universitetet i Bologna fra 1971, og hans vitenskapelige arbeider strekker seg fra studier i middelalderestetikk til analyser av populærkultur.»

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her var det stille! Det er kanskje noen som er på vinterferie og trenger en uke ekstra?
Jeg har En lenke av stemmer av André Brink på leselisten min og håper flere vil lese den.
Jeg har ikke lest noe av Brink, men forstår han han var en betydelig stemme i Sør-Afrika både under og etter apartheid.
Det lokker å lese en bok fra Afrika nå for å komme bort fra vinter og korona, vel vitende om at det er å foretrekke framfor en slavetilværelse i 1925.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Karin BergDemeterTine SundalSigrid Blytt TøsdalJohn LarsenTor Arne DahlRune U. FurbergAlice NordliAnn ChristinLeseberta_23BertysiljehusmorStig TBjørn SturødMonica CarlsenInger-LiseGrete AmundsenKjell F TislevollTorill RevheimLisbeth Marie UvaagMarianne MHilde VrangsagenWilliam BillisonSraDevoralibrosBeathe ArnesenReidun SvensliMarit AamdalTor-Arne JensenNora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilEva