Dystopisk lesesirkel bok nr 30!
"Det som en gang var jord" av Simon Stranger blir den trettiende boken vi leser sammen. Diskusjonen foregår i denne tråden, og alle som ønsker kan hive seg på felleslesing og diskusjon.

For mer info om lesesirkelen: https://dystopisklesesirkel.wordpress.com/
Foreslår leseperiode ut februar 2022, og diskusjonen kan gå i hele denne perioden. Fint om du melder innlegget hvis du røpet viktig handling.

Velkommen med og god lesing!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Det er en måned siden jeg ble ferdig med boka. Livet kom litt i veien for å skrive noe om den. Jeg likte den veldig godt. Den var veldig virkelighetstro, godt skrevet, og dessverre er det mulig å relatere historien til konkrete steder ikke så alt for langt unna. Som andre har skrevet, så er jeg også usikker på om dette er en dystopi. Men en god bok vel verdt å lese - utvilsomt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Liten underveis-oppdatering! Nå er jeg ca halvveis. Synes det er en spennende bok, og jeg liker at den ikke drar ut spenningen til ulidelig suspense. Den er relativt nøkternt fortalt. Jeg klarer å sanse verdenen det foregår i, som er viktig for meg. Gleder meg til å se hvordan historien utvikler seg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Da har jeg fått boken i hus :) Ser fram til å starte på den etterhvert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (5) Varsle Svar

Nå har jeg lest ut boka. Jeg har valgt å ikke lese din kommentar før nå da jeg er ferdig. Og det «morsomme» er at jeg tenkte på Gaza store deler av særlig siste halvdel av boka jeg og! Så der har vi jo hatt meget lik tanke. Stranger er gift/samboer med en dame av jødisk opprinnelse, og det kan virke som han har en interesse for å utforske sider ved religion og dette med uroen ved Gazastripen.
Jeg synes dette var en rask, men innholdsrik og fin bok. Den inneholder mye. Kjærlighet, svik, krig, religion, vanskelige valg osv. Jeg vil nok ikke deffinere dette som en dystopi, for dette er en bok hvor mye av handlingen er slik en del mennesker faktisk lever den dag i dag. Dette er en bok om okkupasjon og krigføring. Det med tunneller er jo også kjent fra Gazastripen i virkeligheten. Alt i alt en bok som var lettlest og til tider spennende. Jeg liker måten Stranger skriver på, det flyter godt. Ikke en favorittbok, men absolutt ikke bortkasta tid heller.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, Stranger skriver godt. Det virker som vi er enig i det meste når det gjelder denne :-) Har bare lest én bok av ham tidligere, mnem, som jeg synes er enda bedre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Undret meg ikke først og fremst over at han gikk på restaurant, men – som Hanne skriver – at det var helt trygt for ham å oppholde seg på den andre siden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fikk opp pulsen på slutten der jeg og!
Jeg undra meg flere gngr på hvorfor han ikke bare tok med seg kone og barn og stakk gjennom tunnellen. Han kunne jo spankulere fritt der på andre siden. Og den andre siden måtte vel ha noe opplegg for flyktninger? Den hadde jo det til slutt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Siden de måtte ha jobb, penger etc for å oppholde seg der lovlig så jeg for meg at han ville bli arrestert og returnert om han ble tatt på den andre siden av muren. Men han var jo ganske fri der, ja 🤔

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leste om mnem nå. Det høres virkelig ut som en spennende og annerledes historie! Jeg har lest Leksikon om lys og mørke og likte den veldig godt. Føler jeg kan si at jeg har oppdaga en ny forfatter som jeg gjerne vil lese mer av. Mnem er kanskje neste valg i hans forfatterskap!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

God lesing!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har det blitt lest så mange bøker i dystopisk lesesirkel!? Det er imponerende!
Her har det fortrinnsvis gått i pensum og sakprosa de siste årene, men det må tydeligvis gjøres noe med. ;)

Denne boka til Stranger begynte jeg på da den kom ut, men ga meg ganske kjapt. Først og fremst fordi jeg da ikke syns den oppfylte kriteriene for dystopi, og fordi jeg da ikke fant den særlig engasjerende. Veldig spent på å høre hva dere andre kommer frem til. :)

Mulig jeg gir den en ny sjanse. :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja sant det er imponerende! Det er mange som har holdt ut mange dystre bøker 😊
Når du skriver det om at den ikke traff innenfor dystopi-begrepet blir jeg enda mer nysgjerrig på boken. Håper du hiver deg med!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hehe, det var det da. Tror jeg nok blir å følge samtalen deres fra sidelinja i første omgang. Det er rett og slett for mange andre bøker i sjangeren som "er på vent" og som jeg veldig spent på. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da er e-bok kjøpt og lastet ned.
Gleder meg til denne!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjempebra! Jeg er også klar til å sette i gang :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Frode TangenAnn ChristinLailamay britt FagertveitHarald KBeathe SolbergBerit B LieAnneEivind  VaksvikReadninggirl20Anniken RøilChristofer GabrielsenTatiana WesserlingHilde VrangsagenHilde Merete GjessingsiljehusmorCtinaWenche VargasRufsetufsaAnn EkerhovdVigdis VoldLars Johann MiljeCecilie69Marianne  SkageTine SundalBertyGrete AmundsenTone SundlandIngvild RosslundGroReidun SvensliKine Yun Hoch-NielsenDolly DuckCamillaVannflaskeHildaHallgrim BarlaupRisRosOgKlagingTom-Erik Fallakrira