Boka bak den berømte filmen, kalt "Ondskapens hotell" på norsk.
Så filmen for første gang i fjor, og det var muligens noen tiår for sent. Ikke veldig skremmende, og rimelig oppskrytt, bortsett fra Jack Nicholsons innsats.

Boka derimot, er meget interessant og velskrevet. Her kommer man godt inn i psyken til karakterene, og historien får mer kjøtt på beinet enn det filmen klarer å formidle.

Familien Torrance, bestående av Jack, Wendy og 5 år gamle Danny, skal altså tilbringe vinteren på Overlook hotell. Jack skal fungere som vaktmester på det stengte hotellet. Hver vinter blir det isolert. Brøytebilen klarer ikke de bratte bakkene. Danny har mareritt om stedet før de ankommer, og Wendy har også betenkeligheter. Jack er optimistisk, og nå får han endelig tid og ro til å skrive ferdig manuset sitt, men ingenting blir som han har tenkt.
Man kommer inn i hodet på alle tre, og Dannys observasjoner, drømmer og syn, er noe av det beste. Humor og gru i uskjønn forening...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Tone Maria JonassenIdaCamilla RødjeHarald KSissel ElisabethReidun SvensliMonica CarlsenMorten MüllerritaolinemoiraNorahAgnete M. HafskjoldEllen E. MartolVannflaskeMalinLailaJulie StensethLyriaMarit HåverstadNeraDanielCarine OlsrødAstrid PedersenConnieSiv ÅrdalTove Obrestad WøienNina M. Haugan FinnsonTone HDinaNorseBattleFairyRagnar TømmerstøChrissieReadninggirl20Tonesen81AjiniakraHilde VrangsagenTurid KjendlieLisbeth Kingsrud KvistenJakob SæthreThea