Denne helgen begynte tidlig for min del for jeg er fortsatt hjemme syk, men det er heldigvis ikke covid, bare en influensa vil jeg anta. Jeg har fått lese litt denne uken selv om jeg har litt hodepine her og da.

Jeg leser nå boka the house in the Cerulean sea av TJ Klune.

Hva leser dere denne helgen?

Ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Denne helga burde jeg laget en oppgaveliste, med den viktigste øverst, dvs det som haster. Men nei, jeg følger som vanlig innfallene, og det pleier å gå bra nok, gjerne noen dager etter planen. I går leverte jeg tilbake, ulest, den siste boka til Jonathan Franzen, og i siste øyeblikk leser jeg på baksiden at dette er en roman om hvordan fire familiemedlemmer vil være frie, og hvordan er det mulig å være fri i en familie, hvis alle skal være det. En idé jeg omfavner umiddelbart, men det er så mange ord i disse bøkene hans, og jeg må betale enda en bot hvis jeg ikke leverer den nå. Jeg leser også Espen Søbye, som skriver en bok om en bok om en bok, et av kapitlene heter det. Boka heter "Hva vet historikerne?" Utgangspunktet for diskusjonen er Marte Michelet sin bok "Hva visste hjemmefronten?", og så kom Bruland m/fl med en motbok, og så Søbye nå. Jeg har ikke lest Michelet sin, det skal jeg gjøre til slutt. Søbye er en god tenker og dessuten skriver han godt, så jeg har det fint. Hvis jeg husker riktig, er han filosof, jobbet i Statistisk sentralbyrå og skriver mest om historie, eller egentlig om metodikk og hva en kan trekke av slutninger ut fra det man finner i brev, dagbøker og arkiver. Det er noe jeg er interessert i, veldig faktisk. Jeg holder også på med Bjørn H. Samset og "2070. Alt du lurer på om klimakrisen, og hvordan vi kan komme oss gjennom den". I samme gate er vel Maria Berg Hestad med "Dyrk enkelt med drivhus". Til slutt har jeg en bok av Karin Slaughter på senga. Hun skriver også godt, men det er ganske brutal krim fra byen Atlanta. Alle de som er nevnt her, skriver godt. Håper du blir bra igjen før jul, så det ikke blir masse stress de aller siste dagene, Så ønsker jeg alle som leser dette en fin søndag i adventstida, og fremover.

Jeg glemte Göran Tunström og "Juleoratoriet" som Kim Haugen leser for meg, og det er den jeg bruker aller mest tid på.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Nok lurt å slippe en enda en bot ja. Ja den historie diskusjonen er veldig spennende. Mye forskjellig du har lest eller holder på med.

Håper du har en god søndagskveld :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I dag har jeg lest «Sorgsanger» av Kari Saanum. Dette er en diktsyklus om dyp sorg. Godt skrevet, vakkert og trist på samme tid.
Ellers prøver jeg å lese litt julelitteratur. Er ca halvveis både i «A christmas carol» av Dickens og sakprosa-bok «Juletreets historie» av Bernd Brunner. Leser i flere bøker også, men de hviler litt nå i hælja.

God bedring!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kjekt med litt dikt i blant også. Julelitteratur er koselig da. Håper du får en fin søndag og tusen takk, jeg er god del bedre :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fortsatt god bedring til deg, godt det ikke var covid. Det har ikke blitt mye lesing her den siste uka. Jeg er også hjemme og er syk for tiden, og leselysten har ikke vært tilstede. Når jeg leser noe, så leser jeg litt videre i Gullivers reiser. Jeg har også plukket fram A Christmas tree, av Dickens, og årets Juleroser. Her snør det så flott nå, og jeg skulle ønske det varslede mildværet ikke kom, sånn at snøen hadde blitt liggende en stund. Ønsker alle en fin helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Masse masse god bedring. Gullivers reiser som jeg husker er en veldig bra bok. Koselig med litt Dickens. Håper du får en god helg og god bedring :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God bedring! Mange syke nå i adventstiden.. Får håpe det roer seg til jul :)
Denne helgen skal jeg lese videre på "Mannen som elsket Yngve" av Tore Renberg. Den er bra frem til nå, lest ca 170 sider, artig å lese om forelskelse på denne måten. Når jeg har lest ferdig skal jeg se filmen, men som alltid mener jeg bok er bedre enn film!
God helg alle :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ja stemmer det er mye lått som går rundt for øyeblikket. Så greit med en grei bok. Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så godt at det ikke var covid!
Hvordan er The house in the cerulean sea? Jeg kjenner hverken boka eller forfatteren.

Jeg fortsetter italienskprosjektet med en ny bok av Italo Calvino, Le città invisibili / Invisible Cities.

Og så har jeg funnet fram en innbundet utgave av en roman som har stått i bokhylla lenge, nemlig, Den siste verden av den prisvinnende, østerrikske forfatteren Christoph Ransmayr fra 1990. Har ikke kommet så veldig langt, men den virker interessant. Det er en gjendiktning av historien om at Ovid ble forvist fra Roma til byen Tomi ved Svartehavet i år 8 evt. og vennen hans, Cotta, som reiser dit for å besøke ham, men oppdager at dikteren er sporløst forsvunnet.

Fant også ut at jeg derved også burde lese Ovids metamorfoser, så den har jeg som lydbok på dansk.

Har også så vidt kommet i gang med Olga Ravns De ansatte (norsk tittel Dei tilsette), som er månedens bok i den dystoptiske lesesirkelen her på Bokelskere.

God helg til alle!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg er imponert over det italienske leseprosjektet ditt, og kunne tenke meg å få til noe lignende selv. Hva begynte du med å lese, og hvordan var framdriften i starten?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hva jeg begynte med å lese, husker jeg ikke. En av de første bøkene var i hvert fall Seta (norsk tittel: Silke) av Alessandro Baricco, som jeg siden har lest/hørt flere bøker av på originalspråket.

Nå skal det sies at jeg ikke driver seriøse italienskstudier, men ren lystlesing. Målet er bare å friske opp den italiensken jeg har. Kommer nok aldri til å lære meg grammatikken (les: verbtider og bøyning av verb!), men ordforrådet vokser jo i takt med lesingen/lyttingen. Mange av bøkene er romaner jeg har lest på norsk eller engelsk tidligere og likt godt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det handler om Linus som er saksbehandler med jobber med barn i forskjellige fosterhjem eller institusjoner. Han jobber for deparmant. Så langt er lett engelsk språk og lett å lese egentlig synes jeg, men jeg har ikke kommet kjempe langt.

Du har alltid så mange prosjekter, jeg skulle også kunne andre språk enn tysk, norsk og engelsk å lese. Jeg kan litt italiaensk, men det holder ikke til å lese en bok dessverre.

Håper du får en veldig god helg og god lesning :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Men du leser tysk, og det gjør ikke jeg :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa