Tenk at nå er tiden for å stille klokken og november står for tur. Jeg er har denne uken begynt på sommer 58 av Annie Ernaux som jeg har tenkt å lese ferdig denne helgen, siden den ikke er særlig lang. Denne boken av Annie er det første møte med forfatteren for meg. Har noen av dere lest henne og likte dere det? Ellers vil jeg også starte på boken Jonathan Strange & herr Norrell av Susanna Clarke.

Hva leser dere denne helgen?

Ønsker alle en fin helg :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Så langt denne helga har jeg lest ferdig "Skjebnesteinen" av Sven Petter Næss og begynt på tredje og siste bok, så langt ihvertfall, og den heter "Skyldig". Forfatteren har vunnet Rivertonprisen, ser jeg. Det er greit, ikke irriterende, men heller ikke overveldende bra. Jeg tror det er krevende å lage gode plot om igjen og om igjen, og at det må litt dybdelodding til for å lage virkelig god kriminallitteratur. Næss faller for fristelsen til å bruke familie og venner som hovedpersoner, og det er jeg rett og slett ikke noe glad i. Så leser jeg også "2070. Alt du har lurt på om klimakrisen, og hvordan vi kan komme oss forbi den" av Bjørn H. Samset. Han er god, pedagogisk og ryddig, slik at skeptikere av klimakrisen også kan finne den lesverdig. Det er godt mulig at jeg kjøper den i julegave til noen. God søndag til alle!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja noen krim er vanskelig å forstå seg på hvorfor er de utgitt og hvordan og hvorfor ble de skrevet slik og hvordan kan man komme opp med noe nytt. Kjekt med bøker en kan gi i julegave.

Ha en god søndag :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I dag ble jeg ferdig med Bildet av Dorian Gray, av Oscar Wilde. En annerledes og interessant bok. Like aktuell i dag som da den kom ut.

Jeg håper jeg får mer tid til å lese i helgen også. Neste bok ut blir Den hule mannen, av John Dickson Carr. Et lukket rom mysterium :) I følge Nils Nordberg skal boka representere "et uoverstigelig toppunkt når det gjelder den rendyrkede detektivfortelling".

Riktig god helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Enig om det du skriver om Dorian Gray, den vurderer jeg å lese igjen etter hvert. Kjekt med mysterium :).

Håper du har en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tiden flyr og årstider, ukene og månedene,og året. Men sånn er det nå en gang.
Denne helgen har jeg har jeg planer om å lese /se i kokebøker,prøver å bli litt flinkere til å få inspirasjon til å lage variende mat. Kjøpte en av,Ida Gran Jansen,Kjempegodt og Elisabeth Le.Alt Asiatisk .
Ellers blir det å begynne en krim,Jenta ved broen av Arnaldur Indridason,spennende islansk forfattter,har lest noe av han tidligere.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kjekt med variasjon i matveien og godt med inspirasjon og krim er også spennende. Ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, tiden flyr!

Holder som vanlig på med flere bøker, men i helgen skal jeg lese videre i dokumentardiktromanen Osebol fra 2019 av den svenske debutanten Marit Kapla. Den er spesiell og poetisk, og ofte er det bare noen få setninger på hver side. Handlingen er hentet fra Osebol på glesbygda i Värmland. Kapla har intervjuet innbyggerne, og de mange stemmene utgjør sammen historien. Er omtrent halvveis og synes den er utrolig god.

Har også så vidt kommet i gang med den nye romanen til Vetle Lid Larssen, Lucias siste reise. Virker spennende og interessant, så har store forventninger til denne.

Ellers har jeg startet på en ny italiensk bok – Se una notte d'inverno un viaggiatore / If On a Winter's Night A Traveler av Italo Calvino.

Kanskje blir det tid til en novelle i Kjærlighet i Minnesota av Mathias Haven også.

Riktig god helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Se una notte d'inverno.... Hvis en reisende en vinternatt, av Italo Calvino var vanskelig nok å lese på norsk synes jeg, så det er imponerende at du gir deg i kast med den på italiensk! Jeg har ikke kommet lengre enn å prøve å lese mindre tekster på italiensk, og holder akkurat nå på med den lille historien L'ultimo canale av Calvino.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er så lenge siden jeg leste Hvis en reisende en vinternatt at jeg ikke hadde husket å legge den inn på Bokelskere, men jeg husker den ikke som vanskelig, og likte den veldig godt.

Grunnen til at jeg prøver meg på den nå, er at Italo Calvino visstnok skriver et spesielt vakkert italiensk, så har lenge hatt lyst til å lese den på originalspråket. Blir det for tungt, får jeg legge den bort igjen :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dokumentardiktromanen, hvilke type sjanger er det?Kjekt med noe forskjellige bøker.

Ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vanskelig bok å sjangerbetegne, og den passende betegnelsen dokumentardiktroman plukket jeg opp i en anmeldelse av boka i Dagsavisen. Forfatteren har altså intervjuet innbyggerne i osebol, så sånn sett er boka dokumentarisk. Videre har hun skrevet en svært poetisk historie som utgjøres av stemmene til de ulike intervjuobjektene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den skal jeg lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa