Helgen begynner her på Vestlandet med ordentlig rusk vær, det regner og regner og tar aldri slutt omtrent og en blir dasblaut på regntøyet sitt, men høst har jo også sin sjarm med de nydelige bladene som detter ned og det mørke som gir mer tid til inne tid og det betyr hos meg lesetid.

Jeg skal begynne på Pappa var nesten på Woodstock av Ane Barmen, den har jo fått så gode kritikker så jeg stod lenge i kø på den på biblå.

Hva leser dere denne helgen?

Ønsker alle en nydelig helg :)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Her er det fortsatt C. J. Sansom som gjelder .Femte bok, tror jeg, den heter "Undergang". Det er flere bøker på vent, men det tar sin tid å lese disse bøkene, mellom alt annet. Nå kom sola frem også, og hunden følger nøye med på hva som skjer ute i verden. På tide å kommer seg ut en tur. God søndag til alle bokelskere!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kjekt med ordentlig serie lesning, godt med hund og tur. Ha en god søndag :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fortsetter italienskprosjektet, og denne helgen leser/hører jeg UNO, Nessuno e Centomila / One, No One and One Hundred Thousand av Luigi Pirandello, som vant nobelprisen i litteratur i 1934.

På øret har jeg også I ruiner, den tredje romanen i Morten Papes Amager-trilogi, som virker veldig lovende. Likte de to første – Planen og Guds bedste børn – veldig godt. Av en eller annen grunn er det bare Guds beste barn som er oversatt til norsk.

På Kindlen leser jeg The God of Nightmares, en roman av en av yndlingsforfatterne mine, Paula Fox.

God søndag!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hva handler boken om til Pirandello? Veldig wow at du har dette prosjektet. Spennede.

Ha en god søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Liker romanen, men den er vanskelig å beskrive. Limer inn omtalen på det norske forlaget, Skald:

Ein, ingen og hundre tusen (1926) er ein surrealistisk, vittig, skarp og reinskoren monologisk roman. Hovudpersonen Vitangelo Moscarda oppdagar at nasa hans er skeiv, noko som kastar han ut i ei djup identitetskrise. Romanen er sett på som det mest konsentrerte og klaraste uttrykket for Luigi Pirandellos syn på livet som eit narrespel. Nobelprisvinnaren skreiv romanen over ein periode på 19 år, frå 1907 til 1926, åra då han produserte dei mest kjende verka sine og meisla ut sitt eksistensialistiske menneskesyn.

Pirandello blir ofte samanlikna med Samuel Beckett, og verka hans er minst like grunnleggjande for 1900-talets nyskapande litteratur. Det litterære språket hans er filosofisk reflekterande, men beintfram og ber preg av at forfattaren hadde føtene godt planta i den sicilianske landsbygda.

snl.no skriver bla:

Blant de mest interessante romanene er Il fu Mattia Pascal (1904; norsk oversettelse Mattias Pascal, 1935) og Uno, nessuno e centomila (1926), som vil vise hvordan et menneskes personlighet oppløses i omgivelsenes reaksjoner

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Littweratursymposiet i Odda! Onsdag-Søndag. Har ansvaret for oppfølging av Pedro Carmosa-Alvarez, Torgrim Eggen og Maria Kjos Fonn. Har jeg det fint, eller :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Spennende, håper du har en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå har jeg endelig blitt ferdig med Zadie Smith, Om skjønnhet. Jeg vet ikke helt hva jeg synes om den. Den tok seg opp og ble mer lettlest i siste tredjedel. Artig å ha lest, og jeg kommer nok til å huske noe fra den videre.

Dette er siste helgen vår i utlendighet. Høsten har kommet hit også, så da er det greit å sette nesa hjemover. Det er fortsatt 15-20 grader og sol, så skal ikke klage :)

Jeg har plukket fram en krim som jeg leser denne helgen. Det er Den stille uke, av Sven Petter Ness. Det er hans første bok av tre, så langt, om Kripos-etterforsker Harinder Singh. Lettlest, godt plott, spennende lesning og god driv så langt.

Ønsker alle en fin helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Om skjønnheten, nei det er ikke alltid lett å vite likte jeg egentlig bok eller ikke. Likevel får man kanskje noe ut av bøker man ikke liker best eller er usikker på.

Kjekt med krim. Håper du får en god helg i det varmere strøket :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser Jan Kjærstad sin nyeste roman «En tid for å leve». Han har vært en favorittforfatter i mange år, og skuffer ikke denne gangen heller selv om jeg bare er 1/3 inn i boka.
Har hørt ferdig «Jeg var Rinnans fange» av Alf Nielsen i kveld. En virkelighets-historie fra ww2 som forteller om Nielsen sine egne opplevelser.
Får se om jeg finner meg en ny lydbok i løpet av hælja som jeg kan ha til husarbeid og matlaging og strikking.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jan Kjærstad har jeg også lest en god del bøker av og liker han veldig godt som forfatter. Har lest både Jonas Wergeland triologien, Berge, Normans område og Mr Woolf. Så jeg har også veldig lyst å lese en tid for å leve. Så kjekt at du liker den.

Kjekt med lydbok. Ha en god helg:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg hentet boken min som jeg hadde bestilt i går. Rosemalte selfies - og omvendt av Einar Økland. Etter at eg så programmet om Einars veg (sett det flere ganger) ønsket jeg meg bøker av ham. Finner han inspirerende hvordan han ser verden rundt seg på. https://tv.nrk.no/program/KOID75006820

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Er dette sakprosa bok med bilder og tekst?

Håper du har en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei det er bare dikt - herlige dikt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

TheaSigrid NygaardMaikenIngunn ØvrebøKine Selbekk OttersenStjernekastFiolKarin  JensenElisabeth BækkenEllen E. MartolBjørg L.Tine SundalIngeborg GmgegretemorAnne-Stine Ruud HusevågWencheOleIngunn SCecilieMarita LoeHegeKitsuneMarianneNoraAnn ChristinAlice NordliHildeE .Marianne MEster SKnutMingar hDagfinn JakobsenJarmo LarsenGro-Anita RoenRufsetufsaEileen BørresenKirsten LundMaren Hjelle CurrieMonica Carlsen