Jeg har lest boka før, for 10-11 år sia. Jeg likte den godt den gangen, og jeg likte den godt nå. Bortsett fra forelskelser og at deler av handlinga var på ei gresk øy huska jeg lite fra forrige lesning. Men den er vel ganske typisk Murakami, med forskjellige dimensjoner/verdener involvert, og brønner er nevnt her og.

Min første Murakamibok var After dark, som vel ikke er den mest typiske boka hans, og heller ikke den beste. Men jeg likte boka svært godt, og har etter det lest det aller meste av det han har skrevet. Jeg liker disse fabulerende bøkene der det ofte er lagt inn uforklarlige/overnaturlige hendelser og ting kan foregå i parallelle universer. Jeg liker både de kortere bøkene (som denne) og de lengre som kan være delt inn i flere bøker (bl.a.1Q84 og Drapet på kommandanten) og novellene. Favorittboka er nok Trekkoppfuglen, der vi også får innblikk i nyere japansk historie.

I mange bøker foregår lignende hendelser som Sumire sin tur i pariserhhjulet. For meg er dette elementer som setter fantasien i gang og får meg til å undres både under lesinga og etterpå. Jeg har ei mistanke om at dette også er forfatteren sitt mål, jeg tror ikke det fins en fasit på hvordan hendelsene skal oppfattes? Les og nyt, ikke søk forklaringer på alt!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

SolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-Lise