Denne uken har vært rar, litt slitsom med tanke på diverse små ting og tang, men håper at helgen kan ta opp det som har vært rar og generelt slitsom. Men jeg hadde en fin dag i går, men ellers har denne uken vært litt sånn kjedelig og vente på ting som skal gjøres osv.

Jeg har lånt meg tre bøker til helgen : August av Victoria Hislop, Gutten fra Napoli av Viola Ardone og Sommeren på Oaktree Manor av Katrine Wessel- Aas. Jeg har begynt på August og synes den så langt er grei nok, men jeg fullførte aldri helt Øya for mange år siden den fenget meg liksom ikke.

Hva leser dere denne helgen?

Håper alle har fin helg :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Jeg kom over boka Hvit tiger, av Aravind Adiga da jeg skulle finne en 1001-bok for august måned til Elidas lesesirkel (forfatter fra Asia). Boka har vunnet Booker-prisen i 2008. Så langt liker jeg boka godt. Det er en kort bok, 265 sider. Boka handler om hovedpersonens klassereise i India, om hvordan en lutfattig mann slår seg opp til å bli en rik teknologigründer. Boka er beskrevet som lettbent og humoristisk. Etter å ha lest denne, planlegger jeg å se filmen med samme navn, som finnes på Netflix :)

Håper alle bokelskere har hatt en fin helg. Her i gamle Østfold fylke har det vært en flott sensommerhelg med mye sol og godt vær. Det ble til og med et bad i går!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hørtes ut som en spennende bok du leser og godt med et bad. håper du har en fin søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå tar jeg fatt på en ny runde med Cromwell og Henrik 8 som nettopp har blitt valgt av seg selv som kirkens overhode. Første bok av C. J. Sansom er "Oppløsning" og det er mange flere i vente, hvis jeg synes det er verdt å lese dem. I Hilary Mantel trilogi er Cromwell mildere og litt plaget av sin bakgrunn, med en utrolig arbeidskapasitet. Det blir interessant å sammenlikne med denne fremstillingen av hvem Cromwell var. Jeg har faktisk ingen spesifikk interesse av disse historiske personene eller saken i seg selv, så det bør være noe mer der. Ellers finnes det en islandsk historisk bok og en fagbok her i reserve. Fint vær også, det er fortsatt mulig å bade. God helg til alle som leser, det er også lurt å forhåndsstemme i tilfelle noe skulle komme i veien, det gjorde jeg denne uka.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Spennende, jeg har lest den ene av Mantell og likte den veldig godt på grunn av det historiske bakteppet som virket veldig nøye gjennomarbeidet, men samtidig gjør hun historien unik med sin gode skrivemåte og menneskelige følelser og har gode forklaringer på ting. Jeg har også lest den første av Sansom den var litt annerledes ikke så historisk nøye gjennomarbeidet synes jeg som Mantell, litt mer fiksjon og litt mysterier, men god underholdning tror jeg ga den terningkast fire , mens Mantell fem.

Håper du har god søndag og ja det er lurt å forhåndstemme, det har jeg gjort for noen uker siden :).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke alltid ting går som planlagt nei, håper det har ordnet seg!
Jeg har endelig fått "Den andre siden av broen" av Canadiske Mary Lawson i hus. Det viste seg at biblioteket jeg først hadde bestilt den fra ikke hadde funnet boka så da måtte jeg bestille fra et annet bibliotek! Hentet den i går og har så vidt begynt på den, lover bra synes jeg. Samtidig lånte jeg en bok av Ken Follett: " Løvenes kamp", det er ren spenningsbok...Den sto utstilt sammen med andre bøker fra Afghanistan, jeg har aldri lest noe av ham før.
Ha en flott helg. Her på Østlandet er det meldt gode temperaturer og lite vind så det blir bra for utelesing!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ja får vel mer svar de neste ukene. Men ja håper det ordner seg etter hvert :). Spennende bøker du har. Håper du har god helg med godt vær :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Holder fortsatt på med gjenlesingen/lyttingen av Snopes-trilogien av William Faulkner, og har kommet til den siste boka, Herskapshuset / The Mansion.

Har hatt hodet altfor fullt av andre ting en stund, men har endelig gjenopptatt prosjektet med å friske opp italiensken, og fortsetter på den første boka i Napolikvartetten til Elena Ferrante, L'amica geniale. Har leste alle på engelsk tidligere, så vet at denne er bra!

På øret har jeg akkurat begynt på The Wild Laughter av den irske forfatteren Caoilinn Hughes. Har tidligere lest hennes Orchid And The Wasp, og likte den ganske godt.

Ønsker alle en god helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Er kjekt med gjenlesning og gjenlytting? Er mye nytt du eventuelt oppdager eller er det stort sett samme opplevelse? Italiaensken wow, det skulle jeg gjerne kunne bedre det er så vakkert språk.

Håper du god helg og mye flott lesestoff ser ut som nok engang :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er ikke så ofte jeg leser bøker om igjen – det kommer jo så mye nytt og spennende hele tiden. Men det hender altså at jeg finner fram igjen gode bøker jeg ikke har lest på lenge, så sånn sett oppdager jeg en del detaljer jeg har glemt. Og Ja, enig i at italiensk er et vakkert språk :-) Og så er det jo noe med å lese bøker på originalspråket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I en periode med valgkamp, og fotballkamper som skal dømmes, har det blitt lite lesing. Men det går da framover med ei flott bok som heter Vinterindianere av Anne Gjerdanger. Boka handler om en oppvekst, kanskje bygd på hennes egne opplevelser. Hun skriver både skjørt og varmt og vakkert. Kapitlene er korte og det gjør at den blir lettlest. Har lest unna 2/3, så får jeg telle dager til boka er ferdiglest.

Ser du ikke fikk boka Øya under huden, for å si det sånn. For min egen del brukte jeg tre dager på å lese den. Det eneste jeg undret meg over var avslutningen på boka. Victoria Hislop, hva tenkte du på her?

Ønsker hver og en ei god helg og leseuke - og et godt valg :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Kjekt med en god bok. Valgkamp er nok mye arbeid ja. Ja godt du gjorde meg ops på skrivefeilen/leifen der.

Håper du har en god helg og ja godt valg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Harald KHildeE .LesevimsaTone Maria JonassenBenedikteRandiSynnøve H Hoelingar hHilde H  HelsethTheaTonje-Elisabeth Størkersenerlend kongsvollTorill Elisabeth RevheimHanne MidtsundLilleviRisRosOgKlagingRufsetufsaMarie ØstvoldIngunn SMartine GulbrandsenKjetil Klakegg BergheimCtinaVersionMariannegretemorTone SundlandAnne Lise JohannessenKikkan HaugenNina M. Haugan FinnsonsveinMonica CarlsenBkGro-Anita RoenKirsten LundGrete AastorpMorten BolstadAkima MontgomeryCathrine Marie HansenSolPilarisKjerstiOmpabop