Der norli skriver "Se lesernes omtaler av boka" er det en lenke som fører til vår bokside for en gitt bok.
Når man klikker denne, forlater man norli.no, og flyttes til bokelskere.no.

Massevis av andre nettsider lenker også til våre boksider.

Vi er selvfølgelig bare glade når det skjer.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Ser heller ikke noe galt med dette.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Synes det bare var positivt jeg :) Norli linker inn til siden her, noe som kanskje gir enda flere brukere og lesere!

Hele poenget med å lage en bokomtale er vel å inspirere flest mulig folk, og da er et jo veldig bra at kanskje enda flere ser omtalen!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg forstår ditt dilemma, André – Hvordan skaffe inntekter og samtidig ivareta Bokelskeres karakter. Men her føler jeg meg rett og slett lurt.

Jeg har skrevet bokomtaler og debattinnlegg for min egen og andre bokelskeres del. For glede og berikelse. Selvfølgelig innforstått med at dette kan og vil bli lest av folk utenfor vår egen krets.

Men så går altså Bokelskere hen og «selger» oss til en stor kommersiell aktør, bokhandlerkjeden Norli. Bokelskere har inngått en avtale med Norli om utveksling av anonyme terningkast mot en månedlig betaling. Greit nok. Men har Bokelskere også godkjent at Norli lenker tilbake til Bokelskere?

Det er nettopp at denne lenkingen gjøres i kommersiell hensikt som er problemet. Gjennom den blir Bokelskere trukket inn i Norlis markedsføringsapparat. Anonymiteten er borte, i hvert fall for oss som skriver under eget navn.

Det vi har skrevet i en hensikt, blir nå brukt i en helt annen – og det uten at vi har blitt spurt, ikke engang blitt informert om det.

Dette er skuffende og etisk tvilsomt. Muligens også juridisk tvilsomt.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Når man legger noe ut på internett kan selvsagt hvem som helst lenke til det. Det har ikke bokelskere.no noe kontroll på. Hvis Norli hadde importert teksten på sin side ville dette vært annerledes.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kommersielle aktører kan ikke bare lenke til andre som de vil og på den måten skaffe seg gratis reklame, de må forholde seg til regler. Se korrespondansen som Lillevi viser til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis du leser André Nesses svar til mitt første innlegg i denne tråden, finner du Bokelskere.no's rolle i denne saken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg ser den, og skjønner verdien av at nettsider lenker til Bokelskere.

Men Norli er en kommersiell aktør, så når de linker til en bokside, er det jo ikke bare anonyme terningkast de bruker i salgsøyemed, men også omtaler og diskusjoner. Noe jeg synes er problematisk.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Helt enig

Jeg er ikke spesielt interessert i å skrive omtaler som skal brukes av en kommersiell aktør.
Mitt utgangspunkt for å legge igjen mine tanker om det jeg har lest, er å dele leseopplevelsen med andre lesere.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Stig-Ivar StellanderRufsetufsaBijora SardarianTorill RevheimChristinaIreneleserHarald KIngunn STore HalsaAnneWangToveGodemineDanielReadninggirl20NinaEmil ChristiansenJohn LarsenNinaEster SkntschjrldCecilie69Lisbeth Kingsrud KvistenIdaEllen E. MartolHege H.Jakob SæthreLilleviIngunnJAstrid Terese Bjorland SkjeggerudStine SevilhaugReidun Anette AugustinJeanetteIngrid BrunTrygve JakobsenSolPia Lise SelnesTanteMamieHelge-Mikal HartvedttuhamreRagnar Tømmerstø