Er det fortsatt sommerferie for noen her? Jeg har hatt en lang, lang lang uke kan en si på mange områder. Jeg har fått lese ferdig Linn Ullmann det dyrebare igjen etter jeg lest den også i 2013. Det er noe med å lese bøker igjen, en husker ikke alltid så mye, så godt med oppfrisking. Kvalitet var annerledes enn jeg trodde. I tillegg fullførte jeg Store Forvetninger av Charles Dicknes som jeg har holdt på med å en stund. Ellers hører jeg fortsatt på øre Jonas Lie Rutland.

Hva leser du denne helgen?

Håper alle har en god helg :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Jeg lytter av og til på "Slaktvapnet", som er skrevet av James Lee Burke, oversatt og lest på svensk. Jeg mangler visst tødler, som skulle vært over den første a, dvs ordet er slekt, ikke slakt. Tidligere denne uka ble jeg kjent med en ny forfatter som har skrevet "Bjørneham", men den boka har jeg gitt videre til en annen leser. Jeg skrev en bitteliten omtale her, for den var god. Nå leser jeg Andrew Taylor og "De dødes måned". Også en bra bok, som åpenbart ikke har samme appell til andre lesere her, siden den ble gitt bort av biblioteket. Er det mulig at den forsvinner blant andre, klart svakere forfattere, av ulike grunner. Jeg skal ikke klage, som tok med meg to gratis bøker hjem. Biblioteket og togstasjonen var forresten omringet av politi og svarte store biler i går, og vi lurte fælt på hva det kunne være. Det var en SIAN-demonstrasjon på gang, som heldigvis ble møtt med fredelig, men overtallig motstand. Ønsker alle en god lesehelg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ser ut som du har vært gjennom masse lesemessig og sett mye som har foregått i samfunnet. Kjekt at du har skrevet en omtale, gjerne flere sjekker ut boka da :) Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er som vanlig i gang med flere bøker. Denne helgen har jeg tenkt å lese litt i Jeg ser en lang reise og andre noveller av Rachel Ingalls. Hun er, i likhet med en favoritt, Lucy Ellmann – som jeg leste forrige helg og ble ferdig med i går – født og oppvokst i USA, men har bodd i Storbritannia i mange år. Denne samlingen, som består av fem lange noveller, har jeg hatt i hylla en god stund. Har foreløpig lest den første novellen, og den var veldig god. Hvis resten er like bra, kommer jeg nok til å lese en av de tre korte romanene hennes etter hvert også.

Har også kommet i gang med Familien Moskat av Isaac Bashevis Singer, en forfatter jeg alltid har hørt om, men fikk lyst til å lese etter at Ingunn skrev om ham i lesehelg-tråden for noen uker siden.
Håper også å få tid til en av fablene i den fantastiske samlingen Once and Forever av den japanske forfatteren Kenji Miyazawa.

Begynner også på lydboka Nervous Conditions av den zimbabwiske forfattern Tsitsi Dangarembga i dag. Har tidligere lest hennes This mournable body, som var god.

Riktig god lesehelg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Spennende utvalg du har og leser. Kjekt med variasjon og internasjonal variert litteratur.

Ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fyller også dagene med mye lesing! Ble nettopp ferdig med reisen til nattens ende av Celine, den var dyster, men samtidig ganske bra. Tenkte å snart begynne på Bestalitetens historier fra Bjørneboe.. Det er meldt regnvær hele neste uke her, så jeg satser på at det blir mye lesing da også.
God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Fint med å lese noe er bra, men samtidig gjerne kan gi en noe. Bjørneboe er vel en stor klassiker.

Ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det leses mye om dagen nå. Eller om kvelden om du vil. Jon Kalman Stefansson sin Ditt Fravær Er Mørke har jeg kommet 1 tredel inn i, og jeg leser VG-journalist Shazia Majid sin bok om de pakistanske kvinnene som kom tidlig på 70-tallet - bygd opp rundt hennes egen mor som var en av dem.

Hva med et splitter nytt haikudikt knytta til denne fine årstida:

"solen sitter rolig
i vitneboksen,
skyggen svetter"

Etter jobb i morra lørdag starter jeg ferien ved å reise til Risør ei uke, for så å vende nesa nordover vestkysten til M & R, og kanskje innover mot innlandet via fjellheimen. Det siste tar omlag to uker. Ha noen nydelige dager alle sammen :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hørtes veldig spennende ut. Det er islandsk forfatter ikke sant?Har lest en bok av han mener jeg. Flott dikt nok engang :).

Ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, Stefansson er islandsk. Han skrev blant annet trilogien om Gutten, et praktverk. Liker å pusle med noe skriftlig, dikt er en fin avveksling i en hektisk hverdag :-) God søndag fra Risør :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Stig TMads Leonard HolvikSynnøve H HoelHarald KIreneleserTove Obrestad WøienFindusHanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiEllen E. MartolIngvild SritaolineLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11mgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten Lund