Hvordan har dette leseåret til juni vært? Har dere lest mer eller mindre bøker?

Jeg har lest noe, men det blir litt mindre på grunn av jobb og andre tidsfordriv.

Jeg skal denne helgen starte på Longyearbyen av Heidi Sævareid som jeg skal lese i forbindelse med lesegruppe som jeg er med i. Veldig spent på hvordan den blir.

Hva leser dere denne helgen?

Ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 24 svar.

Hei
Har vært et dårlig lese år for min del. Har just tippet 160 bøker, så ikke mye i år. Synes det året har vært preget av mange "dårlige" bøker som ikke har falt i smak, eller som jeg føles er hastverk arbeid.
Nå er det snart TDF da forsvinner det jo masse lesetid der også, og sommeren er ikke da jeg leser mest.
Sånn sett håper jeg på en regnfull sommer;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Wow 160 er mer hva jeg klarer på år. Det synes jeg fortjener nesten en stor applus til deg :). Gratulerer så masse.

Håper du får en god lesesommer :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Med 160 bøker på mindre enn 6 måneder ligger du ca 140 foran meg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alle leser i sitt tempo, og jeg leser nok kjapt. Jobber også på bibliotek, så må holde meg oppdatert:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Første halvår har ikke vært så mye å rope hurra over i den virkelige verden, med stadige nedstengninger, karantener og sosiale innskrenkninger. Men det har jo vært tid til å lese... Jeg har hatt som mål å lese variert, både med tanke på genre, tidsepoker, geografi og kjønn.

En kort gjennomgang av mer statistisk art viser: Når det gjelder genre er det i kjent stil hovedsakelig romaner, med noen få avstikkkere til andre genre. Hittil i år er det tegneserie og noveller. Foreløpig har jeg ikke lest noe som er eldre enn 100 år, men geografisk har det vært en god spredning med flere kontinenter (Asia, Sør-Amerika) selv om Europa er sterkest representert. Og blant forfatterne er kvinner og menn relativt likt representert. Jeg har lest flere forfattere jeg ikke har lest før, og som jeg synes var veldig bra: Zakar Prilepin, Alejandro Zambra og Hiromi Kawakami.

Alt i alt et greit leseår. Denne helgen tilbringes med italiensk litteratur: Elena Ferantes Den dunkle dottera på øret og Natalia Ginzburg sin Familieleksikon analogt mellom to permer. Ulikt temperament, stil og tidskoloritt, men begge med med fokus på familierelasjoner.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er veldig forståelig og tror mange kjenner på samme følelser angående nedstengninger og den sosiale innskrenkelser, at det har vært en påkjenning og slite og ork ikke minst. Håper det snart roer seg ned og at ting blir mer normalt i Norge og resten av verden etter hvert.

Kjekt med greit leseår uansett.

Håper du har en god søndag :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen har jeg startet på "Kameleonene" av Jørgen Jæger.
En krimforfatter som er en favoritt hos meg.
"En velskrevet og spennende bok,her går det så det suser...
Har lest mye den siste tiden,greit tidsfordriv innimellom jobb og andre hobbyer.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Interresant. Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er godt fornøyd med leste bøker hittils og har nesten lest flere enn i hele fjoråret.
Forrige helgetråd nevnte Ingunn S at hun leste Isaac B. Singer og da tenkte jeg: tro om ikke jeg har noen av ham i min arvede bokhylle og ja! Der fant jeg "Sjosja" og er godt igang med den.Da jeg åpnet den falt et gammelt håndtegnet til/fra-kort ut, altså en bok min tante ga min mor i 1980. Begge to er gått bort for mange år siden.
Så nå har jeg fått meg enda en forfatter jeg vil lese alt av.
Ha en alle tiders helg denne 1.sommerferiehelgen

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det er kjekt å høre. Var det som du anbefalte Det regner fugler av Jocelyne Saucier? Den likte jeg i så tilfelle veldig godt, kreativt, vakkert og melankolsk bok.

Trist med de bortgåtte, men godt med minner som bøker. :) <3

Håper du har en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, det var ikke meg men jeg har den på ønskelista mi sannsynligvis havnet den der da den ble anbefalt! Takk for at du minnet meg på den.
Ja, koselig med bokminner og begge var store lesehester, særlig min tante...hun hadde alltid stabler med bøker på alle ledige flater og bokhyllene tøt over.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leseåret har fram til nå vært veldig bra. Jeg har virkelig funnet leseroen og flere bøker har overrasket meg positivt.

Akkurat nå leser jeg Ensomheten i Lydia Ernemans liv av Rune Christiansen. En bok som en eller anna gang har havnet i en liste over bøker jeg ønsker å lese, men som jeg nok ikke hadde plukket med meg fra biblioteket ellers. Syns omslaget gjør at boka ser tung og kjedelig ut. Men dette har vist seg å være en bok som har fått meg til å senke skuldrene mange hakk, samtidig som den driver fint framover.

Ønsker dere alle en fin lesehelg.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Interresant, kjekt å høre at du har hatt et fint leseår. Spennende bok du skriver om.

God helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg la ned "Alt det vakre" av Hunter Biden for et øyeblikk siden, og tok opp 'Skadeskutt" av Don Winslow. Den siste er en samling av seks krimnoveller, der han henter frem figurer fra tidligere bøker, blant annet om surfermiljøet, som han nok har personlig kjennskap til. Begge disse bøkene handler om de aller siste årene i USA, om "mennesker som lever i vrakrestene etter et land som faller fra hverandre", og om mennesker på kanten av noe. Mange har vel fått med seg at Hunter Biden skriver godt, ærlig og sympatisk nok tar ansvaret for sin egen reise, kanskje litt for mye, så mye som han har hatt av sorg og ulykke i livet sitt. Jeg har i tillegg lest mange innlegg og intervjuer med Marte Michelet og hennes kritikere, og det er bra at historie blir vesentlig igjen, og at Carl Fredriksens transportbyrå får sin oppreisning. Kanskje blir det en fagartikkel eller to også, med det været vi har her er det ikke lett å si hva som skjer. God lesehelg til alle.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Dette var litt av varierende stoff du leser. Du har helt rett i at historie og det er viktig å få mer diskusjon. :) Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Av ulike grunner har jeg lest en god del mindre enn vanlig hittil i år.
Holder derfor fortsatt på med Mefisto av Klaus Mann og fabelsamlingen Once and Forever av den japanske forfatteren Kenji Miyazawa på Kindlen.

På øret har jeg Winter av Ali Smith, som jeg begynte på i dag.

God helg, alle

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Spennende å høre fra dere, ser det er litt forskjellig. Hørtes ut som mye kvalitet du leser.

Håper du har en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest altfor lite, og ligger etter i forhold til mitt lesemål fra januar. Ingen krise, naturligvis. Jeg har ennå ikke fått til å kunne lese, og strikke samtidig :) Men, nå er det snart ferie, og da tar det seg opp. Jeg har nettopp startet å lese Morgenstjerne av Karl Ove Knausgård. Den har jeg ventet på lenge, og har èn måned på meg til å fullføre- så da blir de andre bøkene litt tilsidesatt. Jeg har også nettopp fullført De druknede og de Bergede av Primo Levi. Nok en gang, meget sterk lesning fra han. Anbefales.

Håper alle har en flott helg :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Ja det kan jeg skjønne. Strikke og lese er komplisert vil jeg anta. Håper du får en lest mer og får god leseopplevelser .

Ha en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har blitt mindre lesing i juni. Nå holder jeg på med Emma, av Jane Austen. Jeg driver og leser igjennom bøkene hennes, kronologisk. Med unntak av en bitteliten bok, så er dette eneste boka i juni så langt. Hus, hage, barnebarn, turgåing og yoga tar mye av tiden nå. Ønsker alle en riktig god helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hørtes veldig kjekt å ta for seg en forfatter og stort sett lese alt kronologisk, det er kreativ ide. Kjekt med hus, hage, barn og trim. Håper du har en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei!
Leseåret har vore nesten som vanleg…det har vore ein god del leseaktivitet med alle restriksjonane som har vore i landet vårt. No ser det heldigvis ut til å gå rette vegen!
Eg skal halde fram med Det åttende livet (til Brilka) som eg framleis likar svært godt. Men den er så tjukk at eg tek pauser for å lese andre ting.
No har eg leita fram Lord Jim av Joseph Conrad som har stått i bokhylla i årevis. Om eg no tek meg på tak og får lest den er eg litt usikker på….men, kanskje…

God helg!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Ja det er jo flere muligheter til å lese mer desto mer hjemme tid og innetid/ute tid en har. Kjekt med bøker en liker godt. Godt med noe godt. Spennende, med bokhyller og fullføre bøker, mangler noe, i fjor klarte jeg i april å lese ut alle bøker stort sett uten om en samling bok. Får se når jeg tar mer fatt på bokhylla. Er veldig glad i låne bøker så blir mye lånt som blir lest og etter humør rett og slett.

Ha en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Readninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. Martol