Oda skal på utveksling til USA. Hun ser for seg en überkul familie i California, surfing etc. Virkeligheten blir noe helt annet. Vertsfamilien består av en alenemor med 2 barn, og de bor i Oklahoma. Ikke akkurat verdens navle viser det seg.
Oda har også store forventninger til alle vennene hun skal få; helst første skoledag. Heller ikke dette slår til. Verts-søsknene overlater henne til seg selv, og Oda føler seg både rar og ensom. Heldigvis går det seg til etterhvert, men Oda må innse at USA ikke akkurat er sånn hun har sett for seg. Noe er gjenkjennbart, mens andre ting er totalt annerledes, og til tider ganske frustrerende. Hun skjønner fort at å diskutere klimaendringer og politikk er dødfødt. Når Oda forteller om velferdssamfunnet Norge, får hun null respons. De tror rett og slett ikke på henne.

En lettlest og veldig interessant ungdomsbok om det å være norsk i USA for et år. I tillegg til det å være ungdom generelt. En god leseropplevelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

FriskusenAnne ØverkilHeidi Landreas h. o.HildeMartineLesevimsaAlex NietoReadninggirl20Karen RamsvikEileen BørresenEllen E. MartolVigdis VoldJohn LarsenElin SkjerengMangosaft45Marit HøvdeArne SjønnesenLeseberta_23Mona AarebrotWencheAud- HelenSaraEivind  VaksvikEvaBookiacCarine OlsrødHarald KTherese HolmTralteAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOlaugTonesen81Tone HSynnøve H HoelAstrid SæverhagenTor Arne DahlKristine LouiseHelene FagerhusKaren