Savner helgetråden og tenkte: Bedre sent enn aldri :-)

Denne helgen leser jeg Mefisto av Klaus Mann. Har ikke kommet så langt at jeg kan si noe særlig om den ennå.

Så blir det antagelig en fabel i Once and Forever av den japanske forfatteren Kenji Miyazawa. Begynte på den forrige helg, og synes det er en helt fantastisk samling!

På øret har jeg Mødrene av Brit Bennett som dansk lydbok. Den engelske tittelen er The Mothers, men den er ikke oversatt til norsk. Storkoser meg med den, og gleder meg til den nye romanen hennes, som på dansk har fått tittelen Det der skiller os (norsk: Det som forsvinner).

Bennetts norske forlag, Gyldendal, skriver følgende om henne: «Brit Bennett (f. 1990) debuterte med den kritikerroste og bestselgende romanen The Mothers i 2016. I 2020 kom The Vanishing Half, på norsk Det som forsvinner (2021), som gikk rett inn på førsteplass på The New York Times’ bestselgerliste. Boken er solgt til 20 land, og HBO har sikret seg filmrettighetene. Bennett er utropt til en av de mest lovende amerikanske forfatterne under 35 år av The National Book Foundation, og Det som forsvinner var nominert til National Book Award i 2020. Bennetts essays har stått på trykk i The New Yorker, New York Times Magazine, The Paris Review og Jezebel.»

God helg!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Kos med helgetråden, har ikke hatt tilgang pga mail problemer til siden, så måtte få ordnet det. Men så hyggelig er Klaus Mann i slekt med selveste Thomas? Hvor er kvalitet på boka?Kjekt med lydbøker, jeg må få gang i høre på øret jeg også. Må bare finne en bok med en grei/god oppleser. Du er imponerende med alt det du får til å lese.

Håper du hadde en fin helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk, helgen var riktig fin, den.
Og ja, Klaus Mann er faktisk sønn av selveste Thomas Mann. Har som jeg skrev ikke kommet så langt i Mefisto ennå, men synes den virker lovende. Handlingen i romanen er lagt til perioden 1926–1936 og handler om en skuespiller, Hendrik Höfgren. Ifølge snl.no er han en politisk opportunist som: «… lar seg instrumentalisere politisk for å fremme sin egen karriere, og selger sin sjel, noe som symboliseres gjennom hans glansrolle som Mefistofeles, djevelen, i Johann Wolfgang von Goethes Faust

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tråkler meg for tiden gjennom Edda-dikt med omlag 50 vers om gangen. Det er vanskelig å holde styr på alle guder og andre vesener som omtales, men vel verdt tiden.
I tillegg leser jeg Fiender - en kjærlighetshistorie av Isaac B. Singer. Det har dukket opp 2 koner og en elskerinne så langt og mannen virker som en fomlete, redd liten fyr, så jeg lurer egentlig mest på hva det er kvinnene liker med ham. Han skal visstnok gifte seg med elskerinnen også. Det ville jo være som utgjort å havne i fengsel for bigami i USA når man har unnsluppet jødeutryddelsesleirene i Europa.
Lydbøkene jeg hører for tiden er fortsatt lett og underholdende bakgrunnsstøy til huslige oppgaver og egentlig ikke verdt å nevne.
Hyggelig at noen holder tak i helgetråden - uansett hvem :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja, jeg tror det er mange av oss som liker helgetråden. Artig å se hva andre leser pluss at det ofte er lesetips å finne :-)
Imponerende at du har gitt deg i kast med Edda-dikt! Innbiller meg at det er forholdsvis tungt stoff?
Han lyder ikke udelt sympatisk, han fyren, nei. Men er Singer-boka god?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Edda er ikke akkurat lettlest, men denne utgaven er i ganske moderne språkdrakt. Jeg slet mer med Snorres kongesagaer.
Jeg liker boken til Singer selv om jeg ikke helt kan forklare hvorfor, muligens er det fordi innholdet overrasker. Leste Familien Moskat for ikke så lenge siden og likte den godt også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har faktisk aldri lest noe av Singer før, men nå har jeg kjøpt Familien Moskat som e-bok på dansk. Takk for tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjekt at du vil få i gang helgetråden- hyggelig å sjå kva andre kosar seg med i fritida!
Eg les ein murstein: Det åttende livet av Haratischwili- ei bok som er god på mange måtar- både innholdsmessig og språklig! Det er bra at innhaldet er oppdelt i bøker som har fått namn etter den personen som spelar hovudrolla.
Det er mange personar å halde styr på, så for meg er det nyttig å ta pauser mellom kvart «liv».

Er også i gang med Ekko av en venn av Ambjørnsen. Hyggelig å møte Elling igjen. Han er fornøyelig som alltid med sine gleder og sorger

God helg- det vesle som er att!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hørte Det åttende livet som engelsk lydbok,The Eighth Life, nylig, og enig med deg. Den siste boka om Elling jeg leste, var Elsk meg i morgen. Vet ikke helt hvorfor jeg datt av, for jeg likte de fire første godt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så flott at du stepper inn Monica Carlsen! Helgen mangler litt synes jeg uten denne herlige tråden, hehe...og bøkene du leser blir jeg alltid nysgjerrig på, en inspirasjonskilde. :)
Jeg holder enda på med Nora Krug "Heimat" den liker jeg veldig godt, har fått mer og mer sansen for tegnete "romaner". Så fant jeg den lille surrealistiske "Knakk"av Daniil Kharms på biblioteket og den er utrolig artig.
Ha en god søndag til alle dere som er ivrige lesere av bøker og denne tråden!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Så enig. Er ikke alltid jeg deltar i helgetråden, men pleier å lese den hver uke, og får gode tips. Knakk leste jeg for en god stund siden, og likte den også godt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

AgurHanne Kvernmo RyeNinaTone Maria JonassenAnne-Stine Ruud HusevågHarald KRonnyGodemineJakob SæthreHeidi BLailaingar hJohn LarsenOddvarGReidun Anette AugustinBerit B LieEllen E. MartolEgil StangelandAnne Lise JohannessenJarmo LarsenReadninggirl20Tone HTorSynnøve H HoelPilarisKjerstiritaolineMarianne  SkageSverreSilje HvalstadCarine OlsrødEirik RøkkumGroEivind  VaksvikLeseaaseJan Erik OlsenkriraMonaBLKjell PHilde H HelsethBerit R