Temaet i denne boken pirrer nysgjerrigheten. Etter å ha lest boken, har jeg en følelse av at boken har hentet en del inspirasjon fra selvhjelpslitteraturen. Matraet ser ut til å være at vi må leve med de valgene vi tar, og at livet handler mest om hvordan vi betrakter det vi har - er glasset halvtomt eller halvfullt. Jeg kunne ønsket meg at Haig hadde boret litt mer i tilfeldigheter som påvirker valgene våre og hvilke konsekvenser det får for oss og for andre mennesker rundt oss.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Etter å ha lest The Midnight Library nylig er jeg enig med deg at Haig legger overmåte vekt på valgene vi gjør som enkeltpersoner og angeren som overmanner oss når vi tror vi har valgt feil. I midnattsbiblioteket finner Nora at alternativene gjennom utprøving likevel inneholder mangler. Andre enn Haig er opptatt av tilfeldighetene som avgjør hvilken retning livet tar. Den polske filmregissøren Kieślowski illustrerer det glimrende i «Skjebnens luner» fra 1981. Her blir spørsmålet om helten når toget på vei ut av stasjonen eller ikke som blir avgjørende for om han blir partipamp, opposisjonell eller rett og slett en partinøytral lege. Det frie valget hos Haig er satt i baksetet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for svar og filmtips!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Leseberta_23Hilde Merete GjessingBertygretemorHeidi Nicoline ErtnæsLisbeth Kingsrud KvistenDagfinn JakobsenIvar SandTove Obrestad WøienJane Foss HaugenMartaifartaAnne Lise JohannessenKarin BergLaila StenbrendenEmil ChristiansensiljehusmorBjørn BakkenIdaIngunn SIngunn ØvrebøIna Elisabeth Bøgh VigreTine SundalBjørg  FrøysaaHarald KVioleta JakobsenNeraTorill Elisabeth RevheimJenny Dahl Bakkenella76MargretheAnn-Kristin RobstadJRisRosOgKlagingNinaLibraritas vEvaMarianne MStine_JKay NilsenTrygve JakobsenMaren Hjelle Currie