Enda en langhelg i mai, det pleier jo et par i mai måned. Jeg leser en gentleman i Moskva av Amor Towles og liker den veldig godt så langt. Forfatteren har skrevet en bok med ordentlig finesse i seg, og mange av tankene er veldig kloke med mange indirekte referanser. Fine skildringer og godt historisk utforsket. Spent på resten. Så langt årtes best bok, håper boka holder oppe forventingene. Jeg fikk høre om boka på favorittpodcasten BBC bookclub radio 4, anbefales forresten.

Hva leser dere denne helgen?

Ønsker alle en god langhelg :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 16 svar.

Denne gangen kjøpte jeg - Cook with confidence av Wil Yeung. Ikke det at jeg er vegan, men jeg liker grønnsaker. Jeg følger han på YouTube og spesielt denne gangen hvordan lage en god majones. (https://www.youtube.com/c/WILYEUNG/search?query=mayonnaise)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Interresant å utfordre seg på matfronten også. Ha en god uke :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja ha kontroll over hva som er i maten. samt tilsette krydder etter smak i majonesen som tilfører resten av maten en fyldigere smak.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alltid mest kjekt med hjemmelaget mat, det er også mer stolthet rundt og mestringsfølelse og ikke minst vet man innholdet som du skriver. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Langhelg ja, passa meg egentlig ganske dårlig for jeg holder å å kløyve ved. Har fått låne traktor med kløyve så har blitt noen timers arbeid, men nå er det to dagers ufrivillig pause. På fredagen hørte jeg på musikk, men så begynte jeg å lure på hvorfor jeg ikke prøvde meg på lydbok igjen. Så på lørdag kom jeg drøyt 4 timer ut i Fakta om Finland av Erlend Loe. Jeg syns det er litt vanskelig å konsentrere meg om lydbøker, men her fungerer oppleseren bra og dermed flyr tida.

Inne leser jeg for tida Olivensteinen av Gunn Marit Nisja. En bok jeg ble anbefalt for mange år siden men ikke har fått lest før nå.

God helg videre, er nok mange som setter pris på en ekstra fridag i morgen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hm det skjønner jeg hvis du har mye arbeid er jo dårlig med langhelg ja. Kjekt med lydbok, jo det er enten eller på lydbøker synes jeg enten har du god oppleser eller dårlig og da blir boka dermed slik bedømt. Gøy med bøker som har vært lenge på ventelisten også de har en del av selv. Ha en mandag og uke :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En stund siden jeg var innom her, men det betyr ikke at jeg ikke leser. I uka som har gått har jeg lest Gul bok av Zeshan Shakar, ei bok jeg likte veldig godt. Forrige langhelg var hektisk med russejente i heimen, men innimellom slagene leste jeg Hoems Felemakaren, den innfridde også forventningene.

Nå er det pinse, og langhelg igjen, og denne helga blir nok noe roligere. Vi har hatt kjempefint vær i dag, og jeg holder på litt ute i hagen. I går startet jeg på Jente, kvinne, annet av Bernardine Evaristo. Denne har jeg høye forventninger til, men jeg har ikke kommet så langt enda at jeg kjenner om den vil innfri. Jeg har ikke helt fått taket på den ennå.

Nå skal jeg ikke lese i kveld, for jeg skal ta med meg ei flaske cava og sykle ned til sjøen og treffe noen venner. Pinsebål og kos, skal det bli. Lesingen får jeg komme tilbake til i morgen :-)

God pinse alle :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja den har jeg hørt litt om. Kjekt med gode bøker. Kjekt med å treffe venner. Håper du får en god pinse og helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så flott at du har funnet frem til den beste boken! Jeg har den visst på ønskelisten min som er blitt fullstendig uoversiktlig. BBC podcast høres spennende ut!
Jeg skal åpne ny bok i dag da jeg leste ut "Satantango" av Laszlo Krasznahorkai i går kveld, den var mørk og dyster, regn/ gjørme/et gammelt kollektivbruk i totalt forfall/ desillusjonerte beboere...men jeg elsket den! Og kunne ikke starte ny bok umiddelbart. Antal Szerb: "Reise i måneskinn" er den som skal åpnes. Har stått på venteliste og den hentet jeg i går...
Kos dere med bøker og god langhelg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hm, godt at boka var ba hvis den var dyster det er jo slike bøker som preger en og som berører en også.

Ha en god helg og kos deg med bøker :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ble også begeistret for "En gentleman i Moskva." Nå lytter jeg til "Krig og fred" av Lev Tolstoj, som er oversatt uforkortet, den franske dialogen overklassen imellom blir først lest på fransk og deretter oversatt til norsk. Anders Ribu leser. Dyktig. Siden det er umulig å få med seg alle detaljene og navnene, hjelper det å ha lest boka selv noen ganger, nå smiler jeg av slemme, men ikke dømmende karakteristikker av jåleri og tankeløshet, men også ivrig og uhemmet planlegging av middager som får flere og flere retter. Det kan jeg kjenne meg igjen i. I morgen formiddag leser jeg noe helt annet, "Hviskingenes bok" av Varujan Vosganian, som er noe helt annet, men like "episk" om armenernes historie, dvs deportasjoner og forfølgelser, først i Syria og siden i Romania. Poetisk om det de ikke hadde lov å snakke om. Så det er gode tider for denne leseren, som heller leser gode bøker en gang til enn fullfører de dårligste. God pinsehelg til alle lesere.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg leser "Krig og Fred" nå, og jeg begynte på orversettelsen til Geir Kjetsaa. Denne var for meg nærmest uleselsig pga. fransken. Altså hvorfor beholde fransken i en norsk oversettelse, for deretter å ha norsk som fotnoter!? Jeg kjøpte i stedet boken oversatt av Erik Krag. MYE bedre!

For øvrig liker jeg boka meget godt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det blir mindre og mindre fransk etter hvert, og jeg holder ut.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjekt med Tolstoj krig og fred står på den evige uleste lista og hørtes typisk ut for Tolstoj. Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har fullført Gravens Hemmeligheter av William Shaw. Flott krim fra landskapet sør for London - gode personskildringer, plot, landskapet det foregår i. Han som har vært drittlei krim i 30 år, meg, har funnet litt tilbake med Shaw og Peter May.

Men nå blir det faglitteratur ettersom jeg skal delta i politisk debatt på Hardangerakademiet i Jondal 5. juni. Blir så gøy, atte :-)

Ønsker dere alle en flott pinse og ei uke etter det :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Interresant. :)

Håper du har en god helg og pinse og god også :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Tone HSynnøve H HoelAstrid SæverhagenTor Arne DahlKristine LouiseHelene FagerhusKarenINA TORNESTrude OmaTone SundlandHelena EHilde H  HelsethEli HagelundFindusPirelliGunn FalkbäckalpakkaHarald KHilde Merete GjessingLeselenaOlaugJanne Kristin HøylandSaraDolly DuckBerit B LieBjørg L.Jenny Dahl BakkenNorahIdaKirsten LundMaja StrypetVannflaskeTralteLene AndresenKay NilsenGrete AastorpJohn LarsenTonesen81Sigrid NygaardEllen E. Martol