Denne uken og ellers de siste ukene har blitt litt mindre lesning enn ellers, det er allergien som utfordrer på mange måter og det negative nyhetsbildet hjelper jo heller ikke.

Jeg skal fortsette med hvite tenner av Zadie Smith har cirka litt over halvparten igjen. Hun har skarpe observasjoner av mennesker, samfunn og relasjoner.

Hva leser dere denne helgen?

Håper alle får en god helg :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Bega meg endelig ut på Requiem for a Dream. Det er godt å lese god bok igjen etter litt opp og ned med fornøyelseskvaliteten de siste par årene.
Hubert Selby Jr. hadde en vanvittig evne til å plassere deg der i rommene sammen med personene han kreerte. Er helt oppslukt etter 60 sider og gleder meg til det som måtte komme.

God leselyst!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjekt med bøker med kvalitet. Håper du hadde en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke mye jeg får lest eller lyttet til bøker nå om dagen, men når jeg leser er det enten i "Mikrovaner" av James Clear, eller i "Birøkteren fra Aleppo" av Christy Lefteri. Begge vil nok havne i mellomkategorier, fordi de ikke er spesielt godt skrevet, eller oversatt, hva vet jeg. Men innholdsmessig er det viktige bøker for meg, siden endring og etablering av nye rutiner/vaner/prioriteringer er en del av livet, og krig/elendighet/ulykke osv det samme. Mer i Aleppo enn her, selvfølgelig. Det føles som at det er lenge siden jeg leste en virkelig god bok, men det er ikke sant. Fortsatt god søndag til bokelskere over alt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hm jeg hørt birøkteren fra Aleppo på lydbok på engelsk og jeg likte den veldig godt. Kanskje det er oversettelse som du sier?

Håper du har en god søndag :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke allergi selv men flere i familien sliter nå med pollenallergi så vet hvordan man blir tappet for krefter. Godt at det skal regne da!
Jeg lånte akkurat nå en bok på libby: "The Paris library" av Janet Skeslien Charles. Godt å trene engelsken på bøker som ikke har så komplisert språk og at det ikke gjør noe om man ikke får med seg alt. Så den norske utgaven hadde fått noen 6'ere...bygger på en sann historie fra Paris under okkupasjonen.
Ellers leser jeg det samme som forrige helg.
Ha en koselig lørdag og søndag!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ja jeg gleder meg til regn og tenker flere allergikere glede seg. Den bok hørtes veldig interresant ut.

Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akkurat nå så leser jeg Gullivers reiser, av Jonathan Swift, i forbindelse med 1001 bøker. Boka beskrives som en kritisk allegori til samtiden (boka er skrevet i 1726). Det står videre: Den har en satirisk innfallsvinkel på den menneskelige natur, og er en parodi på den litterære undersjangeren kalt for «skipperskrøner». Foreløpig har jeg lest del 1, av 4, om Lilleputtlandet.

Jeg har også startet på Salamanderkrigen, av Karel Čapek, og følger lesesirkelen her på Bokelskere. Der en science fiction-roman av den tsjekkiske forfatteren Karel Čapek som ble utgitt for første gang i 1936. Den forteller på en allegorisk måte hvilke forferdelige hendelser som sto framfor Europa.

Så - to allegorier samtidig her. Begge skal leses litt i rykk og napp over lengre tid.

Men først - nyte godværet i dag, før regnet kommer i morgen. Så: ut på tur :) Ønsker alle en fin helg.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Kjekt med å lese klassiker, Gullivers reiser har lest selv og likte den veldig godt egentlig. Hørtes ut som interresante bøker. Nyt fint været og ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ingen tvil om at skrivelysten er sterkere enn leselysten om dagene :-) Har et par dikt til på lager, men å flikke litt på begge. Kjøpte et par romaner på Nordli onsdag, det er Jegere og Sankere av Per Schreiner, som kan være den norske versjonen av Veien av Cormac McCarthy, og Bare et Barn av Malin Persson Giolito. Regner med at leselysten kommer igjen.

Ha ei fortreffelig helg, alle sammen :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Også gøy med skrivelyst, skulle ønske min inspirasjon der også kom tilbake. Pleide å skrive dikt også før. Leselysten kommer nok tilbake før eller siden skal du se. Spennende bøker du har kjøpt deg. Ha en god helg og god skriving :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Synnøve H HoelAstrid SæverhagenTor Arne DahlKristine LouiseHelene FagerhusKarenINA TORNESTrude OmaTone SundlandHelena EHilde H  HelsethEli HagelundFindusPirelliGunn FalkbäckalpakkaHarald KHilde Merete GjessingLeselenaOlaugJanne Kristin HøylandSaraDolly DuckBerit B LieBjørg L.Jenny Dahl BakkenNorahIdaKirsten LundMaja StrypetVannflaskeTralteLene AndresenKay NilsenGrete AastorpJohn LarsenTonesen81Sigrid NygaardEllen E. MartolHanne Midtsund