I en forstad til Helsingfors er det fest i en av de flotte villaene. Bassen dunker, og i kjelleren blir ei jente gruppevoldtatt av fire gutter. Overgriperne kommer fra de øvre klasser, mens offeret hører til på motsatt side av skalaen. Da saken blir offentliggjort, gjør guttenes foreldre alt for å dysse det hele ned, og resten av samfunnet lukker øynene.
Seks år senere er det en av guttenes barndomsvenn som kommer i søkelyset. Han vil lage film om voldtekten, og den skal hete "Hvem drepte bambi?".

Alt dette høres jo både grusomt og spennende å lese om, men det er utrolig vanskelig å få tak på det hele. Det er mye repetitiv tekst, og det hopper veldig. Nesten halvveis i boka, er det kun ytterkanten av saken som er belyst. Mesteparten av handlingen til nå foregår i nåtid, og mye av det er uinteressant og fyllstoff, virker det som for meg. Andre del var noe bedre - en stund, men det varte dessverre ikke.

Boka vant Nordisk Råds Litteraturpris i 2020, men jeg skjønner ikke helt hvorfor. Vet at det er mange delte meninger om boka.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Du skal ha for i det hele tatt å ha fullført. Jeg begynte flere ganger på denne men kom ikke langt av sted før jeg ikke orket mer og avbrøt. Det er noe jeg sjelden gjør, men det kan se ut til at det kan ha vært et klokt valg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mulig du hadde som meg fått et noe annet inntrykk. Andre halvdel var betraktelig bedre og jeg følte at jeg fikk lønn for strevet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, du gikk ikke glipp av stort, selv om jeg har forstått at noen elsker boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Ellen E. MartolLilleviConnieEivind  VaksvikFriskusensvarteperAskild GjerstadEgil StangelandToveCtinaRonnyLailaKarin  JensenCarine OlsrødAlice NordliBjørg Marit TinholtJan Erik OlsenHilde H HelsethCamillaStine SevilhaugBerit RTjommiHarald AndersenHeidi BAstrid Terese Bjorland SkjeggerudRufsetufsaCecilie EllefsenLilith NagelTheaAntheiaFrank Rosendahl SlettebakkenOdd HebæksiljehusmorRune U. FurbergHarald KAnne-Stine Ruud HusevågIreneleserSigrid Blytt TøsdalTine SundalReidun Granberg