I etterordet takker Nick Hornby mange personer for hjelp med boka. Han burde involvert noen med en kritisk sans også. Miss Blackpool er Nick Hornbys absolutt svakeste bok.

Dette er en altfor lang historie uten en eneste interessant person. Den bruker 400 sider på å fortelle ingenting nytt, og jeg lo ikke én gang.

Hovedpersonen er Barbara fra Blackpool, som i 1964 vinner en missekonkurranse i hjembyen. Hun vil heller bli komiker, så hun flytter til London. Det grunnleggende plottet vi som lesere skal engasjere oss i, er altså en hovedperson som har lyst å bli kjendis. Jeg kan ikke tenke meg noe kjedeligere. Hornby har skrevet gode bøker med kvinnelige hovedpersoner før, men Barbara er like flat fra start til mål (og ikke er hun morsom, heller).

Rundt Barbara finnes det manusforfattere, produsenter og kjendiser, for Barbara blir raskt tv-stjerne. Hoveddelen av boka er en beskrivelse av det indre livet i en fiktiv britisk tv-komedie midt på 1960-tallet. Det var så komplett uinteressant at jeg fikk lyst å slenge boka i veggen.

Det var vanskelig å være homofil på 1960-tallet. Det britiske samfunnet var stivere før. Disse to tingene virker å være forfatterens hovedpoeng, og åpnere dører enn dette er det vanskelig å slå inn. Det oppsiktsvekkende er at Hornby har klart å skrive en så livløs historie om en epoke og et tema som inviterer til det motsatte. Swinging London (London på 1960-tallets kallenavn) er ikke swinging i det hele tatt i denne boka, men en lang rekke seige samtaler mellom folk som aldri vekker en eneste følelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Du skal ha en stjerne for at du fullfører en 400-siders bok du gir terningkast 1! :-))))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser meg gjennom Nick Hornbys forfatterskap kronologisk. Da var det ingen vei utenom. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Egil StangelandBjørn BakkenBeathe SolbergToveBenteLars Johann MiljeElin SkjerengTonje-Elisabeth StørkersenGodemineFrode Øglænd  MalminKay NilsenTurid Kalvatn SchøyenRufsetufsaRandiATorill Elisabeth RevheimMereteElin HuglenGro Anita MyrvangMartineLisbeth Kingsrud KvistenMalinHarald KJoannTone HsiljehusmorbrekHanne Kvernmo RyeKathrine HaaheimLene Regine KjølaasBjarte FoshaugSolgunnCamilla RødjeWenche VargasNinanefertitiHanne MidtsundIngeborg GBertymoiraKjell P