Første mai faller denne gangen på lørdag, sikkert veldig fint for de som jobber på lørdager tenker jeg. :)

Jeg skal fortsette på forrige uke bok I heart London av Lindsey Kelk ordentlig feelgood bok som jeg bare leser for å lese mer engelsk ,det må som leser bli flinkere på. I tillegg har jeg begynt på Hvite tenner av Zadie Smith siden jeg driver med leseutfordring der jeg skal lese klassiker fra 1700- 2000 tallet. Jeg har allerede lest 1700 tallet Unge Werthers lidelser av Goethe og en samling fra Agatha Christie som 1900 tallet klassiker. Som 1800 tallet tenkte jeg å lese favoritt bok fra Charles Dicknes store forventninger.

Har dere noen leseutfodringe og hva leser dere denne helgen?

Håper alle får en god helg og god 1 mai :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Denne helgen leser jeg foreløpig ingenting! Bruker tiden ute, sammen med familien. Jeg har omsider blitt ferdig med Hundre års ensomhet, og skal etterhvert gi meg i kast med Gullivers reiser - begge er med i leseutfordringen 1001 bøker i regi av Elisa. Håper alle har en riktig fin helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt å kunne være ute og sosial ikke minst vil anta. Spennende med leseutfordringer. Ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å lese å engelsk unngår jeg helst helt. Jeg har vondt for å forstå språket så jeg sliter med å glede meg over bøkene. Men jeg har nok av alternativer. Var på biblioteket for et par dager siden. Kom hjem med 12 bøker! Har lesestoff for noen uker nå håper jeg. Men siden jeg allerede hadde et par biblioteksbøker fra før blir de stående litt på vent.
Denne helga har jeg starta på en bok jeg har gledet meg til lenge. Tatovøren i Auschwitz har fått mange gode omtaler så nå er jeg spent på hva jeg vil synes om boka.

God helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det skjønner faktisk veldig godt, synes engelsk er veldig varierende å lese , enten språket veldig lett , ellers så er nesten opp til to - tre ord å slå opp per side og siden man ikke bruker disse ordene i hverdag, vil man glemme den fort igjen også dessverre. Men jeg føler jeg må bli flinkere uansett og komme ut av lese komfort sonen.

Ja den er god den boka tatovøren i Auschwitz, håper du liker den. :)

Ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg avsluttet Eunsun Kim:"Nord-Korea, ni år på flukt fra helvete" i går kveld. Sterk historie. Har lenge hatt den på ønskelista mi og nå fikk jeg endelig lest den. Har funnet frem andre bøker med Nord-Korea som tema og vips ble ønskelista mi forøket...én bok lest, 5 nye inn!
Så har jeg lånt Hiromi Kawakami's nyeste" Så den store fuglen ikke tar deg" det er en dystopi som jeg så de skal lese i lesesirkelen her inne. Jeg leser som e-bok på bookbites.
"Uteboka" mi er en slags biografi om eksentriske engelske ladies. "Ladies" er tittelen skrevet av en svenske, hva het han igjen...noe på H.
Ha en super 1. Mai og helg. :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Så morsomt at du skal lese Så den store fuglen ikke tar deg også! Du har ikke lyst til å lese den sammen med oss i den dystoptiske lesesirkelen, da? Fritt fram for alle å bli med :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for invitasjonen Monica Carlsen! Jeg leser ofte bøkene som blir valgt både i den dystopiske og den "klassiske" lesesirkelen. Artig og lærerikt å følge diskusjonene også men jeg har aldri bidratt selv. Kanskje nå? :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, bli med, da vel!
Ajiniakra har nå laget en tråd for felleslesingen, og du finner den her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Wow flykte fra Nord- Korea faktisk modig vil jeg si, men godt å komme seg ut fra det landet vil jeg anta :). Spennende andre bøker du også leser.

Håper du har god første mai og god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å komme seg ut av et så diabolsk vanstyrt land ja,
trass i betydelig risiko for liv og helse -
det blir en vel nødt til stadig å tenke på, uansett.

Men den fryktelige feilen, må være noe som heter "politikk"?

Og 'tenkningen' fra de samme kildene er jadden sterkt utbredt
i en god del andre verdensdeler.
Vi kan faktisk ha mye av den slags løs her -
så det er faktisk modig nok at du skriver dette, sågar på
helligdagen Første Mai.
Også her på et garantert fredelig og vennlig forum, kan vi ha
mye løs fra akkurat de samme, svarte kildene.

Hvor kan feilen ligge?

hvordan får de erobret folks lydighet?
hva er det for slags 'lydighetsdrift' vi lever med,
hva gjør f.eks vi selv med den ?
 

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser på "Begrav mitt Hjerte ved Wounded Knee". Interessant bok, og en viktig påminnelse om hva folk er i stand til å gjøre mot hverandre.

Pleier å variere litt mellom skjønnlitteratur, fantasy og samfunn/historie. Neste gang blir det nok Agatha Christies "And Then There Where None", med mindre jeg finner meg noe som er mer fredelig.

Om du liker fantasy, kan jeg anbefale Brandon Sanderson. Både Mistborn (triologi) og Stormlight Archives (blir 5 bøker) er mesterverker, selv om forfatteren har litt forbedringspotensial på avslutningene etter min mening. Av skjønnlitteratur, er "Alt Lyset Vi Ikke Ser" av Anthony Doerr utrolig flott.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hørtes ut som du leser spennende bøker. Takker for tipset. Jeg har faktisk lest alt lyser vi ikke ser og likte den veldig godt.

Ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for det. God helg til deg også :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Torill Elisabeth RevheimEgil StangelandBjørn BakkenBeathe SolbergToveBenteLars Johann MiljeElin SkjerengTonje-Elisabeth StørkersenGodemineFrode Øglænd  MalminKay NilsenTurid Kalvatn SchøyenRufsetufsaRandiAMereteElin HuglenGro Anita MyrvangMartineLisbeth Kingsrud KvistenMalinHarald KJoannTone HsiljehusmorbrekHanne Kvernmo RyeKathrine HaaheimLene Regine KjølaasBjarte FoshaugSolgunnCamilla RødjeWenche VargasNinanefertitiHanne MidtsundIngeborg GBertymoiraKjell P