Kan noen be Nick Hornby stramme inn bøkene han skriver? Please? Denne romanen har ikke verdens mest originale plott (tenåringsgraviditet), men jeg var velvillig innstilt ganske lenge. Den 18 år gamle hovedpersonen Sam høres NØYAKTIG ut som den 36 år gamle hovedpersonen i High Fidelity, en ordrik og passelig reflektert fyr som havner i en knipe. Men jeg godtok at hovedpersonen var både en sånn smarting og samtidig hadde samtaler med en plakat av skateren Tony Hawk.

Midtveis kommer et par fantasy-sekvenser hvis fremste hensikt virker å være å øke antall sider, uten at jeg skjønner poenget med det. Denne historien kunne fått plass på 150 sider, det er ingen grunn til at den skal vare i 270.

Hovedpersonen Sam er en merkelig fyr å sette i sentrum for en roman, for han er ikke engasjerende på noe plan. Historien om to tenåringer som blir foreldre burde rørt ved noen følelser, men gjør ikke det. Det er også et klasseperspektiv her som ikke får skikkelig luft under vingene.

Som med About a Boy og A Long Way Down mister denne romanen all framdrift omtrent halvveis, og det var en glede å bli ferdig med den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Harald KMarit HøvdesvarteperEgil StangelandWencheAmanda AaserødJohnny OlsenFlettietteLasse SteinnesBentesusannaingar hVannflaskeEllen E. MartolMorten JensenIdaJulie StensethWencheErlend Risvik PaulsenEivind  VaksvikchristofaJan Erik OlsenErlend Rødal VikhagenLars MæhlumMarianne  SkageAnne MereteReadninggirl20Lisbeth Kingsrud KvistenRufsetufsaBjørn BakkenToveGunillaAlice NordliJoannDaffy EnglundRandiAsiljehusmorHenrik  Holtvedt AndersenTove Obrestad WøienYlva