I denne boken forteller forfatter og musiker Anders Bortne om sitt liv med den tabubelagte søvnforstyrrelsen Insomni. Bortne forteller på en ganske interessant og fengende måte om søvnforstyrrelsen sin og hvordan det har påvirket hverdagen hans. Midt i all fortelling slenger han inn litt søvnfakta her og der som kan være kjekt å ta imot, ihvertfall hvis man ikke lider av Insomni og som ikke kan skade å testes hvis man lider av det.

Jeg synes allikevel at boken ble litt rotete til tider, og at Bortne prøver ut forskjellige ting som skal hjelpe, men det viser seg at han ikke prøver alt, eller nesten alt på en og samme gang. F.eks. så går det stadig igjen at han sitter og ser på tv og film sent på kvelden og natten. Dette blåe lyset er noe av det verste man kan utsette seg for før man skal sove eller lider av søvnforstyrrelser. Dette nevner han også til en viss grad, men det ser ikke ut som han har gått inn for det i sine utforsknings perioder. En annen ting som sikkert kan hjelpe som han ikke direkte nevner er at det første man utsetter seg for på morgenen er soloppgangen eller morgenlyset ute, ja herr Bortne, uten linser eller briller for å få hele lyspekteret inn i øynene (det nevner og mener han at var tullete, med tanke på dagslys da vel og merke). Han tar endel fakta fra Matthew Walkers bok: "Hvorfor vi sover" som jeg har lest at er bra, men ikke fått lest enda, så den er satt på en ønskeliste. Mye interessant i boken, men historien til Bortne blir etter min mening ikke helt avklart, men boken gir leserne og Bortne et lite fremtidshåp om forbedring.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Stig TPiippokattaritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAud Merete Rambøl