Greta er en kameleon. Hun velger hver dag hvem hun vil være. Natten er hennes tid. Da går hun rundt i Oslos gater. Hvem hun egentlig er, vet vi ikke, men hun er over gjennomsnittet intelligent. Det vi også vet er at hun lokker til seg menn. Etter møtet med Greta forsvinner de sporløst.

Historien er veldig oppstykket, for det kryr av digresjoner; gjerne over flere avsnitt. Dusinvis av filmhenvisninger som til slutt blir slitsomt og kjedelig. De første sidene minner om adjektivhistoriene vi bedrev på skolen. Altfor mye av det gode. Det stopper aldri, og det å skumme enkelte avsnitt har ingen betydning for forståelsen. Ordgyteri er samlebetegnelsen jeg konkluderer med for min del. Nesten utmattende å lese!

Det er ingen tvil om at Kjærstad kan skrive, men her blir det altfor overdrevet. Enkelte deler av boken liker jeg godt, spesielt der Gretas historie fortelles.

Boka fikk Kritikerprisen i 1984.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Anne Berit GrønbechmoiraAnne LiseDolly DuckTine SundalLibraritas vHilde H  HelsethLogikaHedvigMartineJohnny OlsenNinaEster STorill Elisabeth RevheimHanne MidtsundIdaRandiKaren RamsvikKitsuneingar hLailaritaolineElin SkjerengCtinaMaren Hjelle AuneFru GranMarianne AugustaKrishRufsetufsaEvaErlend Risvik PaulsenGrete AastorpLisbeth Kingsrud KvistenKay NilsenBjørn SturødElinBeAjiniakraJulie StensethAnn ChristinØystein L