God onsdagaften. Flere har kanskje hatt fri i dag eller hatt en halv dag?

Jeg har denne onsdag aften lest i Elskede Sputnik av Haruki Murakami som jeg ble ferdig med. Jeg vil si det er del skarpe observasjoner i denne boka, menneskelig, kulturelt , historisk og fine skildringer, men uansett vil jeg nok gi boka terningkast fire, synes nemlig den hadde litt parter som var mindre bra.

Jeg skal ellers lese Unge Werthers lidelser av Goethe og kjøkken av Banana Yoshimoto. Og kanskje noe krim.

Hva leser dere denne helgen/påsken?

Håper alle får en fin påske og helg :)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Denne påska har vore uvanleg på meir enn ein måte! Men litt lesing har det blitt. Starta med «Den stille uke» av Sven Petter Næss. Den hadde ein god dose spenning og var betre enn eg hadde frykta.
Så starta eg på Hvit død av Robert Galbraith.
Den hadde eg «spart på» skulle kose meg med ei skikkelig tjukk bok.
Det har gått litt treigt- lite action no i starten iallfall. Men, synest det begynner å ta seg litt opp no etter nesten eit par hundre sider. Håper eg skal få fullført den no dei siste dagane.....har mange bøker på vent som eg gler meg til!

Ei god påske til alle- det vesle som er att!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Lesning er fin aktivt å ta seg til i disse dager. Ja hvit død var spennende synes jeg.

Håper du har en god påske :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hittil i påsken har jeg lest to veldig ulike romaner, som likevel ligner hverandre. Først leste jeg den islandske forfatteren Jon Kalman Stefanssons Historien om Ásta, før jeg leste Chilianske Alejandro Zambras Bonsai. Romanenes omfang, verdensdel og «lynne» er åpenbare forskjeller. Men likevel er det likheter ettersom begge romanene omhandler tape kjærlighet, kjærlighet til litteraturen og karakterer som lever hardt. Ulike, men lesverdige.

God påske!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Spennende og kjekt å lese romaner som er fra ulike kontinent , men som har universielle temaer, håper du har en god påske :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her i Trøndelag har vi ikke noe særlig til påskevær - det regner og blåser dag etter dag. Jeg har langfri denne påska, så det blir en del lesing.

Jeg har også lest Heroin chic denne påska - den var rystende og dypt gripende, og jeg slukte den på en dag. Klarte ikke å legge den fra meg.

Etter den måtte jeg ha en dags pause, for hodet ble litt fullt. Men nå har jeg tatt fatt på påskekrimmen. Nå leser jeg Speilmannen av Kepler, den er handlingstett og ligger an til å bli spennende.

Så må jeg ut og lufte meg en tur hver dag, og hvis jeg går alene har jeg lydbok på øret. Nå er det Dei sju dørene av Agnes Ravatn. Kanskje ikke helt krim, men i hvert fall et mysterium. Spennende den også .

Så jeg koser meg til tross for været, men har fortsatt ikke gitt opp håpet om bål og pølser - det kan jo bli et solglimt en dag :-)

Ønsker dere alle en riktig god påske!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hørtes ut som ud har litt på listen. Kos med bål og pølser, håper du har en fin påske :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ikke hatt noe fri, men derimot nijobbet.

Men jeg har i hvert fall kommet i gang med årets påskekrim. Først ut er Marta sover av Romy Hausmann. Har nettopp lest Älskade barn av Hausmann, en skikkelig finurlig krim, og denne virker også lovende :-)

Før jeg tar fatt på den andre påskekrimen, Ödesmark av Stina Jackson, skal jeg lese De fattiges krig av Éric Vuillard, som jeg startet på i dag. Men den er kort, bare 61 sider.

På øret har jeg månedens bok i den dystoptiske lesesirkelen her på Bokelskere, Fahrenheit 451 av Ray Bradbury, pluss at jeg dessverre nærmer meg slutten på A Swim in a Pond in the Rain av George Saunders, der han tar for seg fire store russiske novelleforfattere og noen av novellene deres.

God lesepåske til alle!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hehe morsomt med nijobbet som du skriver. Veldig kjekt med påskekrim. Godt med forskjellige bøker, du leser igjen mye og det er veldig mye så jeg bøyer meg nok engang i støvet.

God påske :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I dag har jeg lest litt i Tove Janssons Trollmannens hatt (Mummitrollet) :) Den leser jeg litt sånn innimellom. Det samme gjør jeg med boken Casa Laura, som jeg fremdeles ikke har lest ut. Det betyr at den ikke fenger sånn helt. I tillegg har jeg såvidt begynt på boka Italias politiske historie, av Elisabetta Cassina Wolff. Det blir et langtidsprosjekt, da det er en bok med mange detaljer.

Jeg har allerede lest en påskekrim; Emelie Schepp, Broder Jacob. Veldig bra krim! Hennes bøker er så fengende og spennende at jeg leser de ut samme dagen. Neste bok ut er Hundre års ensomhet, av Gabriel García Márquez, en klassiker.

Banana Yoshimoto sin Kjøkken leste jeg i fjor. Likte den godt.

Ønsker alle en riktig fin påske :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Koselig med bøker man tar opp i nye og ne. Mummi er koselig synes nå jeg da. Ja ofte er slik noen bøker ikke fenger helt. Godt med noe krim so mer kjekt.

Ja jeg har lest den ut i disse morgentimene og likte den veldig godt faktisk. Er mektig imponert over denne boka kjøkken.

God påske :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

På`an igjen :-) Siden forrige gang har jeg lest ferdig Heroin Chic av Maria Kjos Foss. Det er ei fantastisk godt skrevet bok - anbefales på det varmeste. Havna rett på favorittlista. En moderne klassiker! Maria bruker sin egen historie som utgangspunkt for bøkene sine, uten å avsløre seg sjøl helt. Hun har hatt en trasig barn- og ungdom :-( Ferdig er jeg også med Du Finner Meg I Fjellene av Forrest Carter (Little Tree), som omhandler de siste frie årene apasjene hadde. Sterk lesning som også anbefales. Dette er for øvrig andre gang jeg leste denne boka.

Nå leser jegTankestreif som familien til Hans Børli har gitt ut. Der har de samlet mange av Børli sine gullkorn gjennom forfatterskapet, samt hans notater og slogans som aldri ble publisert. Er samtidig over 100 sider av gårde i Firmaets Mann av John Grisham. Forstår allerede nå hvorfor boka er filmatisert!

Ønsker alle sammen ei super påske :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Flott med favoritter. Kjekt med diverse bøker på listen.

Håper du har en god påske :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Ellen E. MartolmoiraMorten GranheimBarbaraStine SevilhaugsomniferumBeathe SolbergGunn DuaasEgil StangelandHanne MidtsundLibraritas vTorill Elisabeth RevheimBerit B LieLisa UgelvikJulie StensethPia Lise SelnesMangosaft45Maren Hjelle AuneAstrid Terese Bjorland SkjeggerudRandiHarald KSolgunnMalinNeraAjiniakraNina M. Haugan FinnsonIdaMarit HåverstadSteinar JøsokYlvasusannaBenedikteBritt ElinTone SundlandRisRosOgKlagingBjørn SturødAkima MontgomeryKathrine HaaheimCamilla RødjeKarin Berg