Dette vil damene ha

Dette er den perfekte boka til Tina Hauglunds /Strikkezillas fans og alle andre som nettopp har løftet blikket fra barnehagestrikk opp til sitt eget speilbilde.

Damestrikk fra Strikkezilla har 40 oppskrifter med ulik vanskelighetsgrad, ordnet i kapitler luer, halser, jakker, gensere, topper, votter, sokker og litt annet. De fleste oppskriftene er nok basisplagg som kan dresses opp med fine kjoler og ned med jeans og skinnjakker. Titlene på oppskriftene appellerer også til mødre (Emblas mamma, Felix mamma) som ønsker å strikke til seg selv, kjenner barneoppskriftene fra før, men som ennå ikke har tid til de store mønster- eller fletteutfordringene.
Mine favoritter er Konstanse-serien med alpelue, topp, kjole og skjørt og Linneacardi - en fin feminin jakke med lekre fletter i raglanfellingen.

Hauglund er nøye med strikketips og beskrivelsene av teknikkene innledningsvis. Mye er nokså greit, også for en nybegynner. Yndet kant er i-cord, og av strukturstrikk brukes det ofte smockmønster og små fletter. Det er litt mønsterstrikk i et par halser og votter, og den rundfelte Emblahals kan på en smart måte utvides til en hel genser eller poncho.

Det viktigste for Hauglund er passformen. Det er sant – ikke alle er født med standardmål som passer i størrelse M over bysten, i midjen og over hoftene. Oppskriftene tar hensyn til dette, og alle større plagg går fra størrelse XS til XXL. Garnet brukt i boka er variert – alt fra store produsenter som Sandnes, Rauma og Hillesvåg, til smalere, slik som Lykkesau eller håndfarget av Norne Yarn eller The Happy Little Dye Pot.

Alle bildene er tatt av Tina Hauglund. Hun står selv modell på ca halvparten av bildene, den andre modellen er bestevenninnen Veronika Schjerverud, som driver Strikkezilla design sammen med forfatteren. Dette blir på ingen måte ensformig: Hauglund er utdannet fotograf med stor sans for lyssetting, location og detaljer, slik at boka oppleves både variert og gjennomført med bare to modeller med ekte flotte kropper. Lekker trykkekvalitet står den latviske Livonia print for.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiTove Obrestad WøienVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMaren