Dette kunne vært en viktig bok. Dessverre er eksemplene som blir brukt i boka svært prega av "gubbetenkning", - et ord som han selv bruker som eksempel flere ganger, f.eks på side 88: "Et ord som ofte brukes for å diskreditere de som har levd en stund og kanskje mener de har noen erfaringer å bidra med, er "gubbe", og kombinasjoner som "gubbevelde" og "gubbetenkning". Hvite menn som pusher femti er per definisjon ikke meningsberettigede, fordi det er de som har ansvaret for all elendighet og urett i verden. At det også i stor grad er menn som dette som har ansvar for den fantastiske forbedringen verden har gjennomgått de siste århundrene, er ikke så nøye. Er du gubbe får du versågod holde kjeft". (Ærlig talt, hadde han ingen rådgiver på Cappelen som kunne fjerna sånne pinlige oppgulp?).

Perspektivet lyser også klart igjennom ved omtale av Meetoo, Giskesaken, historien om en forsker ved NTNU og at det nesten utelukkende er menn som blir henvist til. Han unnlater for eksempel å nevne nobelprisvinner May-Britt Moser, kun Edward (s.29) og har noen kjønnsbaserte eksempler som er pinlig utdaterte.

Dette trekker enormt ned. Boka ble utdatert 50 år før den ble skrevet.

Grei struktur på boka, men en del skrivefeil (f.eks blir poteter og agurker blanda sammen på s. 115). Dette er mest ment som huskelapp til meg selv, ikke en bokomtale.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Dolly DuckTine SundalBerit RAnniken RøilHanne MidtsundJulie StensethHildeE .HegeAnn ChristinMarie HolterVannflaskeReadninggirl20Eivind  VaksvikPia Lise SelnesConnieSverresiljehusmorMereteRade AlmudaffarBokambulansenLeseberta_23AjiniakraRufsetufsaEvaDemeterHarald KEster SHildaErlend Løvseth HeimsvikReidun SvensliHarald AndersenNatassjaRune U. FurbergAnne Berit GrønbechTanteMamieKaren RamsvikTonesen81Synnøve H HoelIngunn SHeidi B