Hei,
En11 blir den 44. felleslesingen i lesesirkelen.
Vi har da lest 11 bøker i hver av de fire kategoriene.

Jeg har bestemt meg for å slutte som administrator for denne lesesirkelen etter En11.
Hyggelig om noen vil overta ledelsen, eller kanskje lage ny lesesirkel.

Takk for mange trivelige og lærerike diskusjoner underveis.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Tusen takk for følget. Jeg har vært med gjennom den siste halvdel av lesesirkelen (de siste fire år) og har hatt stor glede av det. Du har vært en stødig administator, en fin medlemer og en pådriver for gjenlesning av Hamsun! Jeg har satt pris på alle sider. Håper vi sees i andre tråder.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg setter pris på å være en del av denne lesesirkelen. Takk til deg, Kjell, for oppgaven du har utført over lang tid. Forståelig at du måtte bestemme deg for å avslutte engasjementet, men håper du vil fortsette å delta på Bokelskere.

Jeg kan eventuelt overta oppgaven å styre lesesirkelen slik jeg gjorde da jeg var vikar for deg i en kort periode :)

Men tenker også at dette kan være en tid for å ta opp om der er behov for endringer eller fortsette som før. Hva tenker dere?
Skal vi fortsette slik vi gjør med ny (NN, NV) gammel (EN, EV) - nordisk og verdenslitteratur?
Hvor lang skal leseperiode være? og så videre :)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Supert Torill. Jeg synes det fungerer godt slik det er nå. Man kan selvsagt diskutere hva ny og gammel litteratur er, og hvor den grensen går. Men jeg liker å «tvinges» til å undersøke ulike områder enten det er i tid eller rom.

Det vil jo være viktig å ha en god base av medlemmer, slik at vi kan følge opp selv om enkeltlesere ikke har tid eller lyst til å følge en lesning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er veldig fornøyd med denne lesesirkelen, Nå har jeg ikke vært med så veldig lenge, men håper absolutt at lesesirkelen består. Særlig i år med mye nedstenging ellers i samfunnet er det fint å ha en lesesirkel der man kan treffes virtuelt og diskutere. Selv om jeg bare kjenner dere ved navn (og knapt nok det), er det som å ha noen ekstra venner.

Apropos diskusjoner. Med dette ordet mener jeg MENINGSBRYTNINGER. Det har det (etter min mening) vært heller lite av. Det er blitt servert mange kloke tanker om bøkene vi har lest, men lite direkte uenighet har kommet fram. Jeg skulle ønske vi valgte bøker som passet godt til å få i gang en skikkelig diskusjon.

Inndelingen nytt, gammelt, nordisk, verden passer meg veldig bra. Under gammel litteratur får jeg ofte anledning til å gjenlese en bok som jeg først ble kjent med under en intens leseperiode på 1960/70-tallet. Og når det gjelder nyere litteratur, kommer jeg borti bøker som jeg sannsynligvis ellers aldri ville ha lest.

Til slutt noe jeg ennå ikke har forstått. På slutten av valgperioden kommer det fram på skjermen «trådløfting»/»trådheving». Hva betyr dette? (Noen ganger ser det ut til at valget endte med en annen bok enn den som først så ut til å gå av med seieren. Et valgkupp???)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, diskusjonene har nok variert, og det kan skyldes mange ting. Vil tro de fleste bøker kan passe godt til diskusjon, hvorfor det ikke alltid skjer, skal jeg ikke prøve å forklare. Vi er jo ikke så mange, så viss noen er travelt opptatt i en periode, vil det sikkert merkes. Derfor vil det være en fordel å være litt flere med.

Så spørsmålet om trådheving. Dette er kun en synliggjøring. Som du sikkert har fått med deg, så vil innlegg komme øverst når man nettopp har poster det, men komme lenger og lenger ned etter hvert som flere poster sine innlegg. Innleggene på "framsiden" her på bokelsekere vil "forsvinner" ned etter hvert, og Kjell har derfor skrevet "trådheving" på siste post for å få innlegget med avstemming opp å bli synlig slik at vi ser det, og ikke glemmer å gå inn å stemme.

Når det gjelder dette med at en annen bok blir valgt enn den som først så ut til å gå av med seieren, så skyldes det nok at vi kan endre på stemmene underveis. Dermed kan du, jeg eller noen av de andre legge til eller ta vekke en stemme i siste øyeblikk. Det kan selvsagt endre på resultatet viss der er liten forskjell på antall stemmer. Da kan fjerning av en stemme eller to vippe resultatet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for forklaringen om endring av stemmer. Det har jeg ikke ordentlig skjønt før. Men er det bare egen (tidligere avlagt) stemme en kan ta vekk eller gjelder dette også stemmer fra andre?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare en liten presisering når det gjelder å gi og fjerne stemmer - før valget avsluttes må du ha stemt på minst TO bøker.

Du kan altså ikke bare gi din stemme til den boken du selv har foreslått, eller én annen for den saks skyld.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for forklaringene. På bakgrunn av det dere sier, regner jeg med at begge stemmene må gis til ulike bøker. Man kan altså ikke (selv ikke etter stemmeflytting) gi begge stemmene til én og samme bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det stemmer! Du må ha gitt din stemme til minst to ulike bøker.
(Det lar seg heller ikke gjøre rent teknisk å gi to stemmer (Godt sagt) til én bok eller ett innlegg.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kun din egen.
Gjør man det i siste øyeblikk før avstemningen avsluttes, kan det ha mer å si en ellers.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

OK! Og hvordan går man fram i praksis for å trekke egen stemme på en bok. (Trykker man på "godt sagt", blir det jo bare lagt til ny stemme.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, du kan ikke gi to stjerner på samme innlegg. Trykk nummer to fjerner da den første stjerna du gav. Men du kan ikke fjerne så mange at du bare står igjen med stjerne for den boka du sjøl har foreslått.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg set også pris på å vere med på ein lesesirkel på nett...spesielt no i desse koronatider når det ikkje er så lett å få til den lesesirkelen eg er medlem av her i lokalmiljøet.
Er glad for at du Torill vil overta etter Kjell!

Eg synest det har fungert greit med inndelt litteratur- då får vi lese både nytt og gammalt. Det er mange godbitar vi kan få kjennskap i på den måten. Men, kanskje andre vil ha endringar? Eg er open for det meste.
Hadde elles vore kjekt å få med endå fleire....

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Personlig liker jeg inndelingen i nytt og gammelt, nordisk og verden.
Men greit å få innspill på disse punktene.
Enig, hadde vært kjekt å få flere med.
Noen som har forslag til tiltak ❤️

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det måtte vel komme før eller seinere. Vi har holdt på med dette imponerende lenge, synes jeg - med litt til og fra på medlemslista og litt ulikt engasjement i diskusjonene. Jeg har i løpet av disse åra lest bøker jeg aldri ville ha funnet på å lese på egen hånd og derved utvida horisonten betraktelig.

All ære til deg som har holdt sirkelen gående i årevis, med små pauser. Det er ei tid for alt - men vi er altså ikke helt ferdige ennå. Jeg har akkurat lest ut Allesjele og må nok skrive litt om den opplevelsen når jeg får samla tankene litt, - og så har vi enda en runde foran oss, så får vi se hva det blir til.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Eg vil også takke deg for den innsatsen du har gjort gjennom å organisere lesesirkelen på ein svært god måte! Det har vore kjekt å få lov ril å delta saman med fleire andre som er glade i litteratur.
Håper at du vil delta vidare i Bokelskere i debattar som vil dukke opp ....
Håper også at nokon andre vil ta over jobben?
Det er som Lillevi påpeikar - gjennom lesesirkelen les vi bøker vi kanskje aldri hadde starta på.

Igjen: Hjarteleg takk for innsatsen!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Lesesirkelen har vært en berikelse. Tusen takk til alle for interessante og fine diskusjoner - og en spesiell takk til deg Kjell for din gode måte å lede oss på. Takket være lesesirkelen har jeg lest mange bøker jeg ellers ikke hadde lest, blitt kjent med nye forfattere og fått utvidet min horisont. Jeg er glad jeg har vært med på dette - så gjenstår å se hva som skjer videre.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

SolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-Lise