Kategori:
Eldre nordisk litteratur
(utgitt før 1976)

Hver deltaker kan foreslå én - 1 - bok.

Bare de som er registrert (jfr. hovedtråden) kan foreslå bok.

Begrunn gjerne forslaget, og helst med (klikkbar) lenke til boka.

Forslagsfrist:
SØNDAG 21. FEBRUAR, kl. 18.00

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Søndag 21. februar, kl. 18.03

Hei,
forslagsrunden er avsluttet.

Fire bøker er nominert.
Jeg lager ny tråd for valg av En11 om litt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her var det mange fine forslag. Alle de tre hittil foreslått bøkene («Lasso rundt....», «Allis sønn» og «Musikk fra...») har hørt til blant mine yndlingsbøker som jeg veldig gjerne skulle få anledning til å lese på nytt. Nå drister jeg meg til å trekke fram enda en av de sterke, knallgode bøkene som har gjort et dypt inntrykk på meg, nemlig «Av måneskinn gror det ingenting» av Torborg Nedreaas. Denne boka er lett å få tak i, den finnes i handelen både i papir- og lydversjon.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Musikk fra en blå brønn av Torborg Nedreaas er mitt forslag denne gangen. Omtalen her på Bokelskere er temmelig kortfattet og ikke stort å bli klok av, men dette er altså en av Nedreaas' klassikere. Hovedpersonen Herdis opptrer i tre bøker: Novellesamlingen Trylleglasset, denne romanen og romanen Ved neste nymåne. I en anmeldelse blr trilogien beskrevet som "en av de beste oppvekstskildringene som er skrevet på norsk". (Anmelder og medium er gått i glemmeboka, dessverre!)

Boka kan fås i vanlig salg, men da som en del av den samla trilogien på over 600 sider - som kanskje blir litt i overkant? Ellers er "enkeltromanen" tilgjengelig i flere eksemplarer på Antikvariat.net og også på Bokbua og Bokloftet. Biblioteker med respekt for seg sjøl burde absolutt også ha den inne.

Av en eller annen grunn kom jeg i tanker om Torborg Nedreaas her om dagen og tenkte litt på at hun etter hvert er blitt noe fjern for dagens lesere. Det ville i så fall være synd, for hun var et bemerkelsesverdig menneske, en allsidig forfatter - og en skattet morgenkåsør den gangen NRK fremdeles så seg i stand til å gi oss slike gleder.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Mitt forslag er Allis sønn av Magnhild Haalke.
Det er ein roman som toler å bli lesen meir enn ein gong, og den kom i ny utgåve i 2020.

Litteraturkritikar Marta Norheim anmelde boka i I Nrk som eit Uhyre sterkt portrett av eit uvanleg barn.
Trur romanen frå 1935 kan ha noko å gi lesaren også i dag!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Allis sønn må vel være den boken som er foreslått flest ganger i lesesirkelen? Selv om jeg ikke har vært medlem særlig lenge har jeg fulgt med dere, og særlig har jeg fulgt med i forslagstrådene hvor jeg har snappet opp mange gode bokanbefalinger, og Allis sønn mener jeg å huske at har vært foreslått flere ganger. Men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Haha, ja, det ser eg no. Eg trur eg har foreslått den ein to- tre gonger før. Hadde litt anelse om det, men sjekka ikkje...😉Ja,ja...den får no stå denne gongen også- den har no ikkje vore lest, då..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hehe Det er kanskje snart på tide at den når til topps i avstemningen? Skal bli spennende å følge med. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boka blir ikke dårligere av den grunn ...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mitt forslag er "Lasso rundt fru Luna" av Agnar Mykle.

Lasso rundt fru Luna er en roman av den norske forfatteren Agnar Mykle, utgitt i 1954.
Handlingen utspiller seg på tre tidsplan.

Kanskje denne artikkelen i Klassekampen kan være interessert å lese:

Agnar Mykle

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

GunillaKay NilsenChrissieVidar RingstrømElin FjellheimTorill Elisabeth RevheimTine SundalGro Anita MyrvangÅsmund ÅdnøyLasse MoerChristinaElinBeHeidiGrete AastorpJanne BrovoldBeathe SolbergAjiniakraBertyLibraritas vGunn FalkbäckTonjeMonica CarlsenSolLailaIngrid BrunTove Obrestad WøienLilleviLeseberta_23Hanne MidtsundsvarteperHarald KSol SkipnesDolly Duckmay britt FagertveitSverreHilde SelmeRisRosOgKlagingJulie StensethEivind  Vaksvik