Jeg har tenkt lenge på en lydbok jeg hørte da jeg var liten, som jeg gjerne skulle hørt/lest igjen.
Men jeg husker ikke tittel eller forfatter! Er det noen som har lest den samme?

Jeg lånte den på Deichmanske Sandaker et par ganger, mest sannsynlig i årene 2000-2006. Vet ikke når boken er skrevet, eller hvilket originalspråk den har (det er ikke en norsk bok, men oversatt).

Det jeg husker fra handlingen:

Det meste av handlingen foregår i et rom/etasje over en teaterscene i en storby. Rommet er stort, med et rundt vindu i den ene endeveggen. Jeg tror hovedkarakterene er enten marionettedukker, hånddukker eller andre figurer som blir brukt til teater, eller så er det bare dukker/figurer som han som driver teateret/lager kostymer (eller kanskje en dukkemaker?) hadde laget.

Jeg tror det var en karakter som var en bamse, og noen som var dukker, men karakteren som virkelig har brent seg i minnet er en and laget av papir, som var en ganske ondskapsfull karakter. På et tidspunkt i historien ble den satt fyr på (muligens i et forsøk på å drepe en av de andre karakterene). Minnes også om en av figurene som brant, og det ble kun et skjelett av metalltråd igjen.

En annen dramatisk episode handlet om at noen skulle forgifte noen, mest sannsynlig et menneske, med cyanid, og jeg husker det ble nevnt at noen luktet/smakte lukten/smaken av mandler.

Det er for det meste det jeg husker, hadde vært utrolig gøy om noen visste hvilken bok dette er fra!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Anne Holt "Bernhar Pinkertons store oppdrag"? Kom ut i 1999 og handlingen foregår på et dukketeater, en kveld under forestillingen dør dukkemakeren og dukken Bernhard får mistanke om at han er drept av en av dukkene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Wow, det er den, tusen takk! :D Denne boken har jeg tenkt på i mange år!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

INA TORNESMarit AamdalSolveigTorill Elisabeth RevheimGodemineToveBerit RRandiMarit HåverstadVannflaskeFrisk NordvestTanteMamiePangLeserLars MæhlumKaren RamsvikTone HLise MuntheSilje BorvikReadninggirl20RufsetufsaJulie StensethHannekjell kAneellinoronilleThomas KihlmanSilje-Vera Wiik ValeWenche VargasMonica CarlsenLilleviAstrid Terese Bjorland SkjeggerudCarine OlsrødHarald KConnieDolly DuckKetilØystein LRuneLibraritas vAkima Montgomery