Det nye året er i gang og det er mange forventninger til det nye året og håp om ting skal endre seg i løpet av året. I fjor fikk jeg på grunn av endringene som foregikk i samfunnet lest 147 bøker noe jeg tenker er veldig bra fordi året 2019 leste jeg rundt 20 bøker mindre. De to beste bøkene fra i fjor synes jeg var ingen kniver på kjøkkenet i denne byen av Khaled Khalifa og mitt liv som rotte av Joyce Carol Oates, som jeg anbefaler varmt videre. Har dere noen mål for lesningen deres i 2021? Jeg har som mål om å bli flinkere med å lese engelske bøker rett og slett. Dermed begynte jeg fjor året med å lese The overstory av Richard Powers, avansert bok med mye handling og budskap så langt.

Hva leser dere denne helgen?

Ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Riktig godt nytt år til alle bokelskere!

Årets første bok ble lest ut i går. Det var kriminalromanen 'Grønt støv' av Sara Blædel. En helt ok krim, dog noe dårlig oversatt fra dansk. Nå skal jeg starte på 'Fugletribunalet' av Agnes Ravatn.

I fjor ble all-time-high for meg, på mange år, i forhold til leste bøker. Jeg leste totalt 61 bøker, 9 flere enn året før. Jeg har ikke så store ambisjoner i år, det var nok heller mer det at 2020 var et år hvor man hadde bedre tid til å lese. Flere av terningkast 6-bøkene er krim. Den mest spennende av disse, var Emelie Schepp sin bok Merket for livet. Av andre bøker skåret Fredrik Backman sin bok, Folk med angst, høyt, det samme med Gail Honeyman sin bok Elanor Oliphant har det helt fint. Andre favoritter har vært Mummi-bøker og Anne fra Bjørkly.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kjekt med flere terningkast seks bøker. Håper du har en fin søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så mange bøker du har lest! Jeg har passert 63 for den 64. ble jeg ferdig med 010121.
Biblioteket har hatt leseutfordring 1900-2010 så jeg har lest mange fine klassikere. Somerseth Maugham sin "livets lenker" og en liten tynn bok av Marques : " ingen skriver til obersten" ble blandt mine favoritter.
Som nyttårsforsett har jeg også tenkt å lese flere bøker på engelsk, så nå leser jeg " The pearl" & " The red pony" av John Steinbeck. Så skjønne fortellinger!
Ellers er det " Greven av Monte Christo" som er min norske følgesvenn og den koser jeg meg med, skikkelig "røverhistorie" den sto endog på barske fortellinger-hyllen på biblioteket, haha!
God søndagskveld til dere leseglade!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ikke dårlig med 64 heller da vil jeg si. The pearl er fin da. Håper du får en fin søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vil ynskje deg og alle andre eit godt nyttår!
Når det gjeld lesing har det gått ganske seint med meg - sjølv om eg les ei bok som er svært engasjerande: Hekneveven av Lars Mytting!
Eg var så heldig å få den i julegåve, men lesinga har ikkje tatt heilt av. Håper det betrar seg, for boka er god!
Ynskjer dykk alle ein god søndag!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Spennende, håper du får en god lesning, ha en god søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt nytt år!

147 bøker - du verden! Du er en racerleser! Jeg endte opp på 64 bøker i 2020, noe som er mye til meg å være! Jeg leser ca 1 bok i uka, og det at jeg har lest såpass mye mer ifjor gjenspeiler nok at jeg var mere hjemme og mindre sosial enn jeg pleier å være.

Jeg har lest mye bra. Men om jeg skal trekke fram et par av dem som gjorde mest inntrykk må det bli
Grensen av Erika Fatland
Min mørke Vanessa av Kate Elizabeth Russell
Og bakom synger døden av Karin Fossum
3 helt ulike, men på hver sin måte kjempebra!

I romjula var vi på kino og så den nye norske filmen Den største forbrytelsen, om deportasjonen av norske jøder i november i 1942. Den var god, og ga meg lyst til å lese en bok jeg har hatt liggende en stund: Kathe - alltid vært i Norge om den unge jødiske jenta som også ble deportert med Donau i '42. Den ble jeg ferdig med i dag. Den var grundig og bra, og historien til Kathe og familien hennes er veldig trist. Men boka ble litt kjedelig, med mye oppramsing av alle slags fakta. Jeg gir den en firer fordi det er et godt stykke arbeid som ligger bak den. Leseropplevelsen står nok ikke til mer enn en treer for meg.

Nå skal jeg starte på Søsterklokkene, som jeg sikkert er den eneste i Norge som ikke har lest ennå. Jeg har ikke vært så begeistret for Lars Mytting tidligere. Men nå fikk jeg Hekneveven i julegave, så nå vil jeg lese disse to. Håper de er bedre enn jeg tror!

Ønsker alle en riktig god helg :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En boka i uken er også ganske bra da og 64 er også veldig bra da. Jeg likte også min mørke Vanessa. Spennende med med kino. Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser videre i Hans Børli sine samlede dikt. Det er så mye gull mellom permene at jeg aldri blir lei av å pløye rundt hver eneste julehøytid. Men om litt, kanskje i uka som kommer, starter jeg på Der Villgraset Gror av Marie Aukrust. Den handler kort oppsummert om gårdsdrift hvor hovedfokuset er på den marka som ikke blir brukt, i hvert fall ikke godt nok, kulturlandskapet.

Ellers går tankene hele tida tilbake til Gjerdrum hvor jeg jobba fra 81 til 84 på en gård som ligger rett i utkanten av jordraset. Kjenner heldigvis ingen av de berørte eller savnede selv om jeg har kjente på Ask.

Ønsker hver og en her på nettsiden et 2021 som ved årsslutt vil være verdt å minnes med glede.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kjekt med mye gull mellom permene som du skriver. Spennede, håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

JarnskjeggeHallgrim BarlaupAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVidar RingstrømReidun SvensliLasse SteinnesEileen BørresenBeathe SolbergTorill Elisabeth RevheimLibraritas vLene Regine KjølaasKarin BergJulie StensethTjommiHarald KAlice NordliLisbeth Kingsrud KvistenReadninggirl20Akima MontgomeryBabynemiTonesen81Synnøve H HoelHenrik  Holtvedt AndersenGroMaren Hjelle AuneJan SæterliAnniken RøilSjavn NvajsJan-Olav SelforsHedvigFlettietteMarit HåverstadINA TORNESMarit AamdalSolveigGodemineToveBerit RRandiVannflaske