Jeg hadde en oppvekst nesten som min egen. Per Marius Weidner-Olsen.
Denne omstridte boka skulle jeg ikke lese, men så fikk jeg tilgang til NLB, Lydbokavtalen. Lett å kaste ned, lett å høre, lett å la seg friste.
Synes begynnelsen var vanskelig, for her deler fortelleren skyld for overgrepene, som ikke inneholdt fysisk vold eller tvang, likt mellom barn og voksen. Fordi barnet/tenåringen gjorde seg tilgjengelig ville det. Han omtaler også unge tenåringer som ung ungdom. Liker ikke det. Her er ikke lange grafiske fæle beskrivelser. Jeg klarer ikke koble bort at forfatteren har en dom for å ha utnyttet sin posisjon for å oppnå sex med noen som er betydelig yngre. Vet ikke hvor ung, men det skurrer.
Hvis jeg skal forsøke å være objektiv, synes jeg her er veldig mye bra også. Han er flink å skrive, god å skildre en ung gutt på vei mot utenforskap med dårlig selvbilde på vei mot en småkrimminell framtid. God på beskrive negativ spenning, skam og skyld.
Problematisk bok med stor motstand

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Kirsten LundReidun SvensliHarald KJulie StensethIngvild STanteMamieAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLene AndresenSiljeReadninggirl20ingar hDaffy EnglundLeseaaselillianerIngunn SLaila StenbrendenellinoronilleKarin  JensenTerese  MariaLisbeth Kingsrud KvistenDressmyshelfTine SundalGroLiseEli HagelundTorill Elisabeth RevheimIngeborg GAskild GjerstadTone SundlandMartineLibraritas vGrimarsvarteperHanne MidtsundKikkan HaugenSverremgeBeathe SolbergsiljehusmorThea