Mange har filmer de må se hver jul. A Child's Christmas In Wales, filmen basert på Dylan Thomas fortelling med samme tittel, fant jeg her på Internett etter at jeg leste fortellingen oversatt til norsk i denne boken:

Dylan Thomas – dikt og andre tekster samlet av Harald Sverdrup

og etter å ha kjøpt og lest fortellingen på engelsk, en av de minste bøkene jeg har i bokhylla. Med Denholm Elliot som fortellerstemme i filmen, fikk jeg en stemning av barndommens jul. Jeg synes boken med tegninger og filmatiseringen fint kan konkurrere med mange julebøker og filmer.

Fortelleren i historien feirer jul sammen med foreldre, tanter og onkler. Innimellom er han ute og driver på med rampestreker sammen med kompiser. Innimellom denne idyllen får vi et lite innblikk i at det finnes et fattigkvarter der barn lever i en ussel tilværelse. Både boken og filmen tåler et gjensyn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Hanne MidtsundAliceInsaneAnne-Stine Ruud HusevågHarald KTine SundalSilje-Vera Wiik ValeToveMarie HolterKorianderBjørn SturødIngunn SAjiniakraGro-Anita RoenbEeMeFNils PharoIdaLisbeth Kingsrud KvistenBjørn BakkenHilde SkrettingCassiopeiaHilde H  HelsethStine AskeRolf IngemundsenMarit HåverstadVibekeLogikaAstrid PedersenLibraritas vBeathe SolbergEli HagelundLailaJorund KorbiRandiAkntschjrldGro Anita MyrvangDressmyshelfKirsten LundReidun SvensliJulie StensethIngvild S