Spørsmål til dere som har lest Hilary Mantels bøker om Tudortiden. På et vis tror jeg de er midt i øyet for meg; historieinteressert og liker en bredt anlagt fortelling. Men med årene orker jeg mindre og mindre av brutaliteten, alle henrettelsene. Jeg vet at Mantel har fått knall gode kritikker. Hva synes dere, er det noe for meg, eller skal jeg holde meg unna?
Min datter sier for eksempel at jeg skal holde meg unna Game of Thrones av samme grunner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Anbefalar Mantel på det varmaste. Har lest Ulvetid og Falkejakt og skal ta til på den etterlengta Speilet og lyset med det fyrste. Men brutalt, det er det. Det er ikkje noko "kjekt" å lesa om straffemetodar som bålbrenning og halshogging. Tudortida var brutal, sett med våre dagars auge.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for svar! Det er kanskje brutalt med datidens øyne også. Jeg tror jeg avstår. Er blitt så ømskinnet med årene og pleier å gå en tur på toalettet hvis det er noe skrekkelig på TV.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundStig TReidun Anette AugustinAvaGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H HoelIreneleser