Den 9. oktober 2020 er det 100 år siden Jens Bjørneboes fødsel. Normalt feires store forfattere stort på en sådan dag, men hvordan blir det med det i år? Vil Korona sette en stopper for festivitasen?
Har bokelskerne planer om å feire Bjørneboe med (gjen-)lesning av noen av hans utgivelser?

Leser dagens unge fremdeles Bjørneboe i like stor grad som tidligere?

Hvilke av Bjørneboes verker mener du enhver bokelsker (eller nordmann) med respekt for seg selv burde ha lest?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Likte veldig godt Jonas og Haiene.
Haiene er en stund siden jeg har lest.
Kunne absolutt tenkt meg å lest noe Bjørneboe!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt spørsmål. Jeg er faktisk usikker på om jeg våger å gjenlese Bjørneboe som er godt representert på min liste Leseopplevelser så store at jeg ikke våger å lese dem igjen!

Det er utgitt en antologi der ulike personer gjenleser Bjørneboe, og jeg har forstått det slik at det er flere som leste Bjørneboe i de formative årene som opplever det helt annerledes som voksne. Men hører gjerne fra bokelskere som gjenleser... foreløpig er jeg avventende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser stadig Bjørneboe om igjen - språket hans er fantastisk! Bøkene Jonas og Blåmann er mine favoritter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Christoffer SmedaasAmanda AGrete AastorpKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliJulie StensethBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer Gabrielsen