For trettifem år siden vant «Beatles» Cappelenprisen for fremragende litteratur. Historien finner sted på Skillebekk i Oslo, da sekstiåtteropprøret var i emning og Beatles herjet hitlistene. Hvert kapittel i boka tar navn etter en Beatles-sang, og hver hovedperson har et Beatles-kallenavn. Men boka handler mindre om musikk og mer om oppvekst. Om fire gutters ferd mot voksenlivet. Om svik og kjærlighet. Om vennskap og faenskap.

1960-tallet. Klokka ringer friminutt. De røyker. De skulker. De spiller i band. En av dem får kjæreste. De stjeler bilmerker. De sloss, de drikker, de synger, de telter, og de begynner på videregående og rives i ulike retninger.

Alt har sin slutt, og hele historien fortelles som tilbakeblikk fra Kim, en av guttene, som tar seg kunstneriske friheter når han forteller oss om livet sitt, sånn som vi gjerne gjør når vi forteller andre om vårt.

Jo eldre guttene blir, jo mer tar alvoret dem. Kapitalisme. Kommunisme. Krig. Vietnam. Sekstiåtteropprør.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Ingunn SHildeE .siljehusmorHelge-Mikal HartvedtCecilieKarin  JensenMarit AamdalHarald KMartine (@martineleser)SpurvelurvSynnøve H HoelTor GeirHallgrim BarlaupBirkaDinaAtmanThina NordtveitAlice NordliRufsetufsaHilde VrangsagenMarit MogstadBeate KristinSigrid NygaardIdaHilde SErlend Rødal VikhagenKorianderNeda AlaeiHildeTone Maria JonassenlillianerTone HAnjakjell kBertyingar hStjernekastLibraritas vMadameMia Husefest