I motsetning til alle andre, likte jeg ikke denne boka noe særlig. Språket virker for meg påtatt, pretensiøst og kunstig. Jeg får inntrykk av at forfatteren har lest mye om Poe, og prøver å sette seg inn i tankegangen og psykologien bak handlinger, uten å lykkes. Jeg fikk nærmest følelsen av å lese en stil av en åttendeklassing som prøver å beskrive følelsen rundt å få barn.

Jeg likte heller ikke måten handlingen i boka var lagt opp. Den var veldig oppstykket og repetativ: I det ene øyeblikket var han lykkelig og hadde sluttet å drikke, i det andre øyeblikket var han på dødens rand og alkoholiker og deppa. Mulig det er slik det virkelig var for Poe, men jeg synes ikke psykologien rundt skiftene beskrives godt nok til at det er en roman verdig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Selv om jeg liker boka og idéen bak den, er jeg litt enig. Synes kanskje Frobenius kunne ha jobbet litt mere med den, for jeg tenkte av og til at boka ligner mer på et VELDIG lovende utkast enn en ferdig tekst. Eller: Jeg synes den er ok, men den unne ha vært så mye bedre. Den blekner f.eks i forhold til det Frobenius fikk til med "Latours katalog" (Men der hadde han jo en svært godt gjennomarbeidet mal å arbeide etter i "Parfymen" av Suskind) Jeg er uenig med deg når det gjelder dette med alkoholismen. Vekslingen mellom det å være lykkelig fordi man har "sluttet å drikke", og håpløsheten i det totale tilbakefall, er skildret på en troverdig måte etter min mening.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig, konseptet er veldig godt, og det kunne blitt en flott bok hvis den var skrevet annerledes.

Jeg er helt enig i at veksling mellom lykke og tilbakefall er troverdig når det gjelder alkoholisme, men ikke på den måten Frobenius skildrer det her. Jeg synes ikke han forklarer det psykologiske rundt det i det hele tatt. Jeg får inntrykk av at han tenker "Oi, men det året drakk han mye, da får han gjøre det i boka mi også", uten at det forklares hvorfor. Da virker det bare lite troverdig, påtatt, på en måte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Interessant. Jeg likte forsåvidt boka, men er enig i at oppbyggingen er rar, den virker litt for konstruert. Men synes han får fram noe av det mørke og uhyggelige som Poe sto for. Alt i alt, litt oppskrytt bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

MarenTonesen81BenedikteEllen E. MartolTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieKirsten LundBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethIngunn SOleMorten MüllerTanteMamieHanne Kvernmo RyeLilleviAvaTine SundalHilde AaDaffy EnglundTom-Erik FallaÅsmund ÅdnøyBeathe SolbergPiippokattaElisabeth SveeIreneleserAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNinaHarald KLinda NyrudStein KippersundBjørg Marit Tinholt