Romanen er blant de tretten som har kommet med på langlisten til Booker-prisen 2020, som ble offentliggjort for en uke siden. Prøver alltid å få lest noen av de nominerte, så det blir flere i den nærmeste tiden.

Shuggie Bain er en vanvittig sterk roman om den unge, ensomme gutten Hugh "Shuggie" Bain, som vokser opp under Thatcher i 1980-årenes Glasgow med stor arbeidsløs, en barndom preget av fattigdom, sosialboliger, fyll og narkomisbruk. Utrolig at den er skrevet av en debutant. En særdeles sterk femmer, dette.

Hvis noen blir nysgjerrige på Douglas Stuart, ligger det en novelle av den skotske forfatteren, som er bosatt i New York, på nettsiden til The New Yorker, som inkluderer et lydspor der forfatteren selv leser (noe han etter min mening forresten gjør veldig bra).

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Takk for tips! Denne blir neste ut av bookerbøkene og da er det godt å vite at den (mest sannsynlig) innfrir. Skal sjekke ut novellen også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da håper jeg du liker den også. God lesing :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

NorahLyriaMarita LoeVannflaskeAnneWangKjartanEllen E. MartolLars Johann MiljeYlvaToneAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne Lise JohannessenAndreas BokleserTonjeKarin  JensenNinaBjørn SturødTanteMamieTheaRandiMarielleThomas KihlmanNorseBattleFairyMaren Hjelle Auneingar hConnieCarine OlsrødTor Arne DahlIvar SandMonaBLHanne MidtsundHarald KChrissieTone HSynnøve H HoelOdd ORufsetufsaWenche VargasLesevimsaLibraritas v