Fantastisk bekjentskap med Tove Jansson; vakkert, humoristisk, livsbekreftende og litt vemodig. Spennende å forlate Mummidalen og alle karakterene der, for å bli kjent med noen nydelige mennesker på en liten øy i den finske skjærgården.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Er så enig! For ei fantastisk nydelig bok! Denne må anbefales til fjern og nær. Perfekt som gave til bokelskere i alle aldre! Den er humoristisk, sår, almengyldig, nostalgisk, klok, - finner ikke plussord nok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg er enig i at dette var en liten perle! Men mer realistisk og ikke så idyllisk som jeg i utgangspunktet trodde. De hadde sine problemer, både farmoren og Sophia, - den siste var tidvis en illsint liten My i sin annen trassalder, mens farmoren var sliten og litt livstrett og måtte ty til en røyk eller medisinen sin. Samtidig var de hyllet inn i denne vakre sommer-og-sjøverdenen der tiden sto stille og somrene gikk i ett. Veldig vakker skildring av både mennesker og natur!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ei lun, humoristisk og ganske melankolsk bok med en farmor som er klok, innimelleom lunefull, som jukser i kortspill og som kan være veldig, veldig sliten. Ingen helgen, men ganske så menneskelig. En far som bare er der i bakgrunnen, og stort sett bare oppfattes i kraft av det han gjør. Og så Sophia som ser, spør og er, som du sier, en liten My. Synes jeg kjenner igjen mye av atmosfæren fra Mummibøkene i denne boka.

Tidligere har Gabriel Scotts "Kilden" vært min sommerfavoritt. Framover får den sterk konkurranse fra "Sommerboken".

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Enig i det du skriver.
"Sommerboken" rommer dertil så mye livsvisdom og humor. Tove Jansson er en forfatter som evner å se det store i det små og hverdagslige, det allmenngyldige i de personlige erfaringene. Hun løfter teksten opp fra vakre skildringer til dyp innsikt i det å være menneske.

Anbefales på det varmeste, og kan leses mange ganger.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Enig, har nettopp lest den, og den er nydelig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja nettopp!
Jeg ønsker å få Sommerboken frem. Få flere til å få øynene opp for den!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selv vil jeg gjerne ha Tove Janssons noveller frem - særlig en nydelig novellesamling som heter "Den lyttende".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg noterer den. Takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig med dere. Nettopp lest en annen nyutkommet Jansson-bok på norsk, 'Den ærlige bedrageren'. Mørkere enn 'Sommerboken', men med like suverene skildringer av natur og mellommenneskelige forhold ... Anbefales!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa