Da var godt innen halv året av 2020. Hva er dine beste leseopplevelser av dette halvåret? Har du lest mer dette halvåret pga covid 19? Jeg har lest masse mer pga det har gått over 83 bøker i år så det har blitt en del, litt lydbøker også selvsagt. Noen av de beste jeg har lest er: The Library Books av Susan Orlean som er faktabok som jeg likte kjempe godt, Ingen kniver på kjøkkenet i denne byen av Khaled Khalifa og Mitt liv som Rotte av Joyce Carol Oates. Jeg har også lest mange andre gode, så dette er bare noen i topp tre egentlig som har fått terningkast seks av meg.

Jeg skal i helga hører videre på 1984 av George Orwell og fortsette med My Dark Vanessa som er tung nok i seg selv. I tillegg skal jeg starte på Det siste toget til London av Mag Waite Clayton.

Hva skal dere lese i helga?

Håper alle har en god helg, ser at regnet kommer i morgen, så blir nok mye lesning i morgen. :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Det har vært fantastisk sommervær lenge, og vi har nytt varmen, badet og kost oss! I dag kom det etterhvert en sårt tiltrengt (heldigvis lang) regnskur.

Dette halvåret har jeg lest flere bøker enn jeg pleier. 30 bøker så langt. Om det er på grunn av Covid19 er vanskelig å si, eller om det er fordi jeg generelt sett leser mer nå enn før. Jeg leser mer variert nå enn tidligere, og da blir det også noen bøker som ikke er så lange/tykke. Det kan også være med på å trekke antallet opp.

Akkurat nå leser jeg Bram Stokers Dracula, og Anne fra Bjørkely av Lycy Maud Montogmery. Tidligere i uka har jeg lest Alle andre av Sally Rooney og Hilsen Ruth av Ingrid Tørresvold.
Begge bra bøker :)

De beste bøkene så langt i år...
De som har fått terningkast 6 er to krimbøker av Camilla Grebe (Når isen brister og Dvalen ), Folk med angst av Fredrik Backman, Høstdåd av Anders De la Motte, Elinor Oliphant har det helt fint av Gail Honeyman, Blomster over inferno av Ilaria Tuti og Småtrollene og den store oversvømmelsen av Tove Jansson.

Ønsker alle en riktig god helg videre! God sommer til de av dere som tar ferie nå.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mange bøker her også. Kult, gøy med flere bøker du nevner her. Håper du har en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ah, så deilige sommerdager vi har :-)
Etter denne kalde og trasige våren nyter jeg hver dag nå. Jeg har ikke ferie riktig enda, men livet er likevel deilig. Vi har malt huset, jeg stuller litt i hagen, tar treningsturer i shorts og singlett, og uten lue og votter! Vakre, og altfor sene, kvelder. Sykle ned til sjøen med ei venninne og ei flaske vin, sitte i hagen ved bålpanna med venner, ligge i hengekøya og lese, lese, lese.. Livet smiler!

Jeg holder på med prosjekt "Lese-ferdig-de-seriene-jeg-ikke-er-ferdig-med-før-jeg-begynner-på-en-ny".
Så forrige uke leste jeg En trofast hustru som er bok 2 i trilogien om den gamle advokaten Filth. Denne var bedre enn den første, synes jeg, så etterpå måtte jeg lese førsteboka omigjen, fordi det var mye i den jeg forsto bedre etter at jeg hadde lest den andre.

Nå denne helga holder jeg på med Flommens år av Margaret Atwood. Leste Oryx og Crake ifjor, og likte den veldig godt. Denne er også god. Nå til etterpå har jeg MaddAddam liggende klar. Atwood er genial altså!

Jeg har ikke lest hverken mer eller mindre i år enn andre år. Heller litt mindre kanskje. Men så har jeg heller ikke vært særlig berørt av Covid-19, ikke jobbmessig ihvertfall. Har fått gå på jobb som vanlig, og ikke hatt noen barn å være hjemme med.

Men jeg har lest mye bra i år. Om jeg skal trekke fram noen av de beste, så velger jeg:
Terapeuten av Helene Flood - den var uvanlig og overraskende
Størst av alt av Malin Persson - også uvanlig, veldig bra
En trofast hustru av Jane Gardam - veldig interessant om livet i de gamle britiske koloniene
Full spredning av Nina Lykke - kjempemorsom og god.
Hm. Bare kvinnelige forfattere faktisk. Jeg ser nå at jeg har lest veldig mange bøker skrevet av kvinner i år. Jeg må kanskje lese flere bøker skrevet av menn neste halvår..

God sommerhelg til dere alle!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Interresant det du skriver om her. Atwood er genial helt enig.

Håper du har en fin helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så langt i år har jeg lest litt mer enn jeg pleier. Covid-19 har uten tvil satt sitt preg på lesingen min.
I mars+april klarte jeg ikke engasjere meg i annet enn thrillere. I månedene etter har jeg lest bøker som er mer typisk meg. Mye norsk samtidslitteratur. Noe med tyngre tematikk. Men nå! Nå er det lett lektyre for alle penga. Jeg sitter og ruger og venter på mitt første barn. Termindato i morgen! Så det eneste jeg klarer å engasjere meg i er superlett chick-lit. og faktabøker. Jeg har bla.a. lest Meg meg meg av Linnea Myhre, og nå er Big summer av Jennifer Weiner neste bok ut. Jeg håper jo veldig (!) at dette blir siste boka før fødsel. Men jammen ikke godt å si. Kanskje lar ungen vente på seg?

Ellers: I dag NYTER jeg regnværet. Ah. Friskt og deilig! Ha en super helg, alle sammen.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Lykke til med den nye verdensborgeren :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lykke til med fødsel og barseltiden :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For en spennende og herlig tid du har foran deg :-) Lykke til med fødsel og barsel :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mange tusen takk! Veldig spennende!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mhm interresant utvalg. Sikkert koselig å ha litt koselitteratur engang i blant :). Av og til lar gode tingene vente på seg, får håper barnet ditt kommer snart :)

Ha en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er så sant. 😊 Tusen takk! Ha en kjempefin helg, du også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God fredag i varmen :-) Hett på jobb, hett etter jobb. Godt å kunne sette seg ut i hagen å lese en time og to etterpå mens sola forsvinner bak den nærmeste orskogen - og varmen likevel holder seg. Har kommet over halvveis i boka Et Spørsmål Om Skyld av Ane Hem. Dette er ikke ei bok henta fra bestselgerlistene, imidlertid er dette en av de aller viktigste bøkene jeg har lest. For å gi en kort-kort beskrivelse: Ane Hem skriver fra rettssalene om saker og personer hvor hun stiller kritiske spørsmål om de respektive sakene hun overværer. Hun prater med og involverer seg på et visst nivå med hovedpersonene, og intervjuer sakkyndige, advokater, nemndmedlemmer osv. Hun stiller også kritiske spørsmål til seg sjøl om hvorfor hun ikke forstår alle rettsavgjørelsene hvor det tilsynelatende burde være lik straff sammenlignet med andre rettssaker. Barnevernet får også nødvendig oppmerksomhet...

Boka blir selvsagt med meg videre inn i neste uke. Den er ikke tunglest men Hem skriver og beskriver på en sånn måte at jeg må lese flere setninger om og om igjen. Ikke fordi jeg ikke forstår, men dybden i det hun skriver er så stor at jeg bruker tid på å ta innover meg alt.

Ønsker alle varmblodige sommersjeler med ei bok og fem i hånda, ei flott helg og ditto uke :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Denne typen bøker er så kjekt å få tips, en av grunnene til jeg er veldig glad å være med her. Det er fort gjort å gå på bestselgerlisten og lese mye av det som ligger her. Det er verdifull lesning å lese det som gjerne ikke er på bestselger lista, men likevel kan være klokt og godt. Hørtes ut som en bra (sakprosa bok) som du leser :)?

Håper du har en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, anbefales på det aller sterkeste :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ingeborg Kristin LotheMads Leonard HolvikCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserTove Obrestad WøienFindusHanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11mgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride Lindseth