Min umiddelbare reaksjon på denne boka var at sammenhengen ble svært uoversiktlig Gang på gang startet jeg på boka, og gang på gang mistet jeg etter hvert tråden. Nå skal det sies at jeg bare har lydbokutgaven å holde meg til, og da blir det for komplisert å bla tilbake og sjekke tidligere opplysninger om de enkelte personene. Det som forstyrret var de stadige hoppene fra den enes historie til den andres, og ikke bare var det mange personer, men flere av dem hadde i tillegg relativt likelydende navn som begynte på O.
Etter hvert fikk jeg jo mer tak på det hele, og da slutten nærmet seg var innlevelsen på topp. En utrolig tragisk utgang, der indianerne nærmest dreper og utsletter hverandre. Gjennom mange hundre år har de lidd etter at de ble fordrevet av de europeiske kolonistene. Og hva er blitt resultatet? De fleste vi hører om her, var henfalne til alkohol og/eller narkotika Familier var splittet eller hjemmet var preget av vold. Mange av dem hadde totalt mistet kunnskapen om eget opphav. Powwowen skulle være et samlingspunkt for dem, være et møtested som skulle bidra till økt bevissthet og stolthet over eget opphav, men så blir den isteden skueplassen for den totale selvødeleggelsen.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Som lydbok må Powwow ha vært litt av en utfordring! Jeg tror ikke jeg kunne klart meg uten å kunne bla fram og tilbake for å få klarhet i persongalleriet - og de kompliserte relasjonene mellom en del av dem vi møter gjennom fortellingen.

Men midt i "den totale selvødeleggelsen" ser vi vel et håp? De åtte personene som kommer seg unna og møtes ved sykehuset har slektsbånd på kryss og tvers: Her har vi to søstre, ei bestemor med tre barnebarn, mor og datter, far og datter, far og sønn, søster og bror. Hvordan det går med dem seinere, får vi ikke vite. Men forfatteren har iallfall åpnet for en mulighet midt i alt det håpløse.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jo. du har rett. Personene møtes på sykehus. Men i hvilken forfatning? Jeg har ikke helt oversikt, men noen av dem var vel alvorlig såret og ville kanskje ikke overleve.
Jeg vil avslutningsvis dvele litt ved skytingen på powwowen. Det var jo overhodet ikke planlagt at det skulle gå som det gikk. Planen var vel å true litt med pistolene for å rane til seg litt penger. Og pistolene var i utgangspunktet ikke ordentlige, bare printete 3D plastpistoler. (Stemmer dette med virkeligheten? Er det fullt mulig å printe ut et skytbart våpen?) Og alle disse skuddene ? De store ungene med pistolene gikk jo helt beserk, og det var neppe ondskap som drev dem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har selv opplevd at noen har printer ut en pistol på 3D printeren på jobben. Til et kunstprosjekt riktignok, men skremmende funksjonelt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dessverre er det helt mulig å printe ut 3D plastpistoler og bruke disse til skyte med. I USA har de prøvd å forby disse i noen stater, men tror ikke de har lykkes.
Jeg prøvde å google "Can a 3d printed gun shoot?" og fikk opp dette svaret.
As the name implies, they're parts for guns made using a 3D printer and plans created on a computer or downloaded online. The assembled guns are primarily made of plastic but still capable of firing standard handgun rounds"

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skremmende!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"I USA har de prøvd å forby disse i noen stater, (...)"

De burde forby kriminalitet med det samme :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Man kunne forby økning av kriminaliteten?

Samt urettferdighet,

bortsett fra såsom godkjent av myndighetene

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kunne man forby økning av økning av kriminaliteten? Den rette diktator kunne kanskje forby forbying av kriminalitet, urettferdighet og generell elendighet...?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En må nok Hensynta hva som er poli-omyelitisk mulig.
eller nytte overtalelse

Du kunne kanskje ha bruk for en differential-diktator,
eller helst en integrator-diktator / Interdiktator?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsa